Prügi põletamine teeb moosi mürgiseks

Kohaliku toodanguna saab nii mett kui ka moosi. Foto: Helen Viispert

Veel mõned aastakümned tagasi peeti koduaias prahi ja jäätmete põletamist üsna argiseks ja praktiliseks tegevuseks, kuid see tegevus saastab õhku ja mürgitab hoolega kasvatatud aiasaaduseid, kirjutas teadusportaal Novaator.

Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse osakonna nõuniku Made Saadve sõnul ei tohiks kodustest tingimustes prahti põletada mitmel põhjusel. Esiteks pole tule temperatuur piisavalt kõrge, et näiteks plastis sisalduvaid keemilisi ühendeid lammutada. Teiseks puuduvad kodustel ahjudel ja lõketel kõrged filtritega varustatud korstnad, mis suitsu puhastaks ja hajutaks.

See tähendab, et jäätmeid lõkkesse või ahju visates sadestuvad nende põlemisel tekkivad ühendid põlemiskoha vahetusse lähedusse, tuule korral võib aga kahjustada saada kogu küla või suuremgi piirkond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments