Haapsalu tee-ehitused on graafikus

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Tallinna maantee ehitus on graafikust ees. Malle-Liisa Raigla

Tallinna maantee remont on Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul graafikust ees ning tee saab valmis hiljemalt tähtajaks.

Mäesalu sõnul saab Tallinna maantee kaks asfaldikihti kas juuli lõpus või augusti alguses. Samal ajal kui on Tallinna maantee asfalteerimine, saab teise asfaldikihi ka Jaama tänav. Seejärel asfalteerib ehitaja kõnniteed, teeb hoovidesse sissesõidud, teemärgistuse ning haljastuse.

Praegu on Jaama tänaval maas esimene asfaldikiht ning liiklus on sõidukitele avatud. Jaama tänava rekonstrueerimise käigus muutus Jaama tänava Realiseerimiskeskuse ja Kanga Džungli ees parkimiskord – nüüd tuleb parkida paralleelselt teega, sest maanteameti nõuete järgi on keelatud transiitteele tagurdada. Mäesalu sõnul kaotas Jaama tänav sellega kolm parkimiskohta, uusi parkimiskohti tuleb ka teisele poole teed, kus neid varem olnud ei ole.

Tallinna maanteel on paigas ühel tänavapoolel kõnnitee äärekivid, täna tegelesid ehitajad teisele poole kõnnitee äärekivide paigaldamise ettevalmistustöödega.

Samal ajal kui kui lähevad asfalteerimisele Tallinna maantee ja Jaama tänav, asfalteerivad ehitajad ka Tallinna maantee, Kuuse ja Kase ristmiku. Mäesalu sõnul ristmiku asfalteerimiseks liiklust ei suleta. „Meil pole liiklust kuskilt mujalt ümber suunata,” ütles Mäesalu.

Seetõttu on asfalteerimise ajal ristmikul liiklus reguleeritud ning korraga tehakse tööd ühel sõidusuunal.

Kahe teelõigu remont läheb maksma kokku 1,377 miljonit eurot ja tööd teeb Lääne Teed OÜ.

Tööde tähtaeg on septembri esimene nädalavahetus. Mäesalu kinnitusel on selleks ajaks kõik tööd tehtud.

Haapsalu linn sai Jaama tänava ja Tallinna maantee rekonstrueerimiseks riigilt toetust miljon eurot ja linnaeelarvest lisati sellele summale 377 000 eurot.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Geeniused
4 aastat tagasi

Äkki teeks raudtee tänava korda selle asemel et iga aasta täiesti korras tallinna maanteed üles võtta

Jah
4 aastat tagasi

Kõige uimasem ehitus on see . Pool aastat ehitab 5 inimest seda väikest juppi .. margine . Uuemõisa sai nädalaga parimaks haapsalu teeks aga mingit juppi tehakse pool aastat . Vana tõmmati maha paari päevaga . Ja pilt on siiani täpselt sama nagu enne . Te olete graafikus . Lubage naerda … amatöörid .

Arvos
4 aastat tagasi

Ei meenu ühtegi tegevust ega asja, mis maanteeametist oleks arukat tulnud.

Ott
4 aastat tagasi

Järgmine aasta peaks hakkama Tallinna mnt laiemaks ehitama

Lonni
4 aastat tagasi

Imelik lugu selle Haapsalu teeehitusega! Minu mäletamist mööda alles eelmisel suvel oli SUUR TEEEHITUS! Kas tõesti ei saanud siis esimese korraga KORRALIKULT TEHA,selle asemel teeme ikka mitu korda,eks?,lugupeetud LINNAJUHID&CO? Aga äkki teeme järgmisel aastal sama Tallinna mnt.peal uue teeehituse?

loe ennast
4 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Remont on ju osade kaupa! Eelmisel aastal oli Vahtra ristini, nüüd linna piirini. Miks peaks järgmisel aastal uuesti tegema? Mida ei saa korralikult teha? Midagi pole ju ümber tehtud.
Teede ehitused on kallid, ainult kiitus kui midagi linnas korda saab. Rahulolematud võivad iga kell ise rahastada ja juurde tellida ka järgmisel aastal.

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  loe ennast

Uuesti peab tegema kui äkki selgub et kõnniteed said liiga laiadm sõidutee omakorda kitsas ja siis kui Jaama ringil ei mahu suured autod pöörama…. Vigadest ikka õpitakse ja järgmine kord ehk tehakse paremini…

Jah
4 aastat tagasi
Reply to  loe ennast

kui teha siis hästi . Aga see on tõesti halb ….

Lonni
4 aastat tagasi
Reply to  loe ennast

Ilmselt oled Sina,minule vastanu,seotud kuidagi selle kilplasliku teeremondiga seotud isik?

lihtsalt ei vingu
4 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Oh ära loodagi, ma pole mingi teeremontija, pole ka linna otsustega vähimalgi määral seotud. Olen linna külastav tavainimene. Loodan, et varsti lõik avatakse ja olen tänulik uue remonditud tee üle,

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Lonni

Lonnil on vist täielik mälukaotus?