Hannes Rumm: ameerikalikud mõrvad Minneapolises ja Lihulas

Hannes Rumm. Foto: Arvo Tarmula

Kui Inglismaal Bristolis rebisid rassismivastasel meeleavaldusel osalejad nädal tagasi maha linnasüdames seisnud 17. sajandi orjakaupmehe Edward Colstoni skluptuuri ning uputasid selle jõkke, siis elas mu tütar sellele Tallinnas otsepildis kaasa. Otsepilti pakkusid oma telefoni abil paar kaastudengit Bristoli ülikoolist, kes meeleavaldusel osalesid.

Üks neist, sotsioloogiat ja kriminoloogiat õppiv tumedanahaline briti poiss, käis tänavu talvel kuus nädalat karkudega. Selle poisi jaoks lõppes Bristoli ööklubi külastamine samalaadses olukorras nagu Minneapolises politseimõrva ohvriks langenud George Floydil. Kõigepealt kahtlustasid turvamehed teda põhjendamatult narkootikumide müümises ning viskasid siis ilma igasuguse põhjuseta ööklubist välja. Tal ei lastud garderoobist ära võtta isegi jopet, mille taskus olid telefon ja koduvõtmed. Kui poiss õigust nõudes häält tõstis, murdsid valged turvamehed ta mõnitades maha, vigastades tõsiselt põlvesidemeid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oijah
3 aastat tagasi

Töörahva lipule omane artikkel. Nostalgia, samas aga veidi isegi hirmutav.Täiskasvanud inimene kirjutab tõsimeeli sellise loo. Uskumatu, loodan väga, et mitte selge peaga soperdas. Arvasin varem, et sots, kuid siiski arukas inimene.Peale sellist kirjatükki, arvan et ainult sots on.

jah
3 aastat tagasi

No leiab see LE ikka kommentaatoreid!

Agu
3 aastat tagasi

aa Lõuna Aafrika Vabariigis farmereid tapetakse sellepärast, et nad valged on, see ei ole oluline või? Naljanumber.

Agu
3 aastat tagasi

oijah, ma lihtsalt ei saa aru. Mida krdit on meil pistmist mingi ameerika pätiga. Nii hoogu minnakse, et täitsa imelik hakkab, kas see on unes või ilmsi ning, et kas meil elab tõepoolest nii palju selliseid ullikesi ja lollikesi. Täiesti uskumatu, kui igav on inimestel ikka.

K.S
3 aastat tagasi

Neegrist vägistajal, 9 korda karistatud, valetahaga maksjal ja Lihula tulistajal on tõesti üks sarnasus- mõlemad on debiilikud…

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  K.S

Nii arvad Sina, aga loo autori mõtted keerlevad teisi radu pidi. Kriminaal on tema arvates märter, kelle auks vandaalitseda on täitsa ok tegevus.

juss
3 aastat tagasi

Millegipärast tundub, et lookese autor ei hoia värve kokku ja kribab midagi, mida pole võimalik kontrollida!

LE = EPL
3 aastat tagasi

Mõlemad vasakpoolsed propalehed lõpetavad oma eksistentsi lähemas tulevikus.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  LE = EPL

Loodame. Miski teine erapooletum võiks asemele tulla

Mnjah
3 aastat tagasi

Äkki tooksime siis juba tasakaalustatud ja kvaliteetajakirjanduse nimel välja riiklikult juhitud programmid valgete inimeste vastu Aafrikas, nagu LAV jm. Samuti Suures Õunas Harlemis juhtumised jne jne. Nn teatud inimgruppide probleem on, et nende hädades on süüdi kõik teised, aga mitte nad ise. Samuti see, et haridus ja haritus ei ole neile primaarne. Teiseks on äärmiselt rumal ekspordida Eestisse meile olematudi probleeme ja hakata neid siis hooga lahendama. Sots jääb alati sotsiks (loe omaenese tarkuseks) ning LE on sama madala kvaliteedi nagu suvaline müürileht suvališl müüril. Probleemi lahkamine ainult ühest küljest on masendavalt madal ja äärmiselt lühinägelik, sest tervikpilt on midagi… Loe rohkem »