Tõrukese lasteaeda tuleb teine erirühm

Tõrukese lasteaed on erirühma jaoks arhitektuuriliselt parim, sest rühma pääsemiseks tuleb käia vaid paar trepiastet. Arvo Tarmula

Tõrukese lasteaed on erirühma jaoks arhitektuuriliselt parim, sest rühma pääsemiseks tuleb käia vaid paar trepiastet. Arvo Tarmula

Sügisest alustab Haapsalu Tõrukese lasteaias tööd teine erivajadustega lastele mõeldud rühm, sõimerühma seal sel aastal ei avata.

Praegu on lasteaias tasandusrühm, mis Haapsalu haridusnõuniku Mari-Epp Tähe sõnul on mõeldud lastele, kes vajavad suuremat logopeedilist tuge. Loodav erirühm on aga mõeldud lastele, kes vajavad ka eripedagoogi ja psühholoogi tuge.

Praeguses tasandusrühmas käib 12 last, loodavasse erirühma tuleb kaheksa last. Mõlemad rühmad on komplekteeritud ja kohti tuleb Tähe sõnul puudugi. „Rajaleidja otsused on veel mitmel pooleli,” ütles Täht. Mõlemasse rühma määratakse lapsed vaid Rajaleidja suunamisega.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
3 aastat tagasi

Kaheksa erivajadusega last terve päeva lasteais- see on raske töö. Eriti keeruline on liikumispuudega laps. Teda tuleb ju tõsta ja võimalik, et ka sööta. Aga kui neid on rühmas mitte üks, kaks, kolm vaid enam…. paneb mõtlema.

Qwerty
3 aastat tagasi
Reply to  arvamus

Need lapsed on seal koos tugiisikutega.

No
3 aastat tagasi

Minul on näiteks kahju, et seetõttu lasteaed kaotas sõimerühma. Oli jällegi nii, et linnavalitsus lihtsalt tegi ära! Ei mingit arutelu jms….

lapsevanem
3 aastat tagasi

Aga mina tean, miks Tõruke valiti. Mitte selle pärast, et seal on tublid õpetajad vaid hoopis sel põhjusel, et majja viib kaks trepiastet. Teistel kõigil on vähemalt kolm.

Vot nii.
3 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

Vikerkaare lasteaias on lausa lift.

Kerli
3 aastat tagasi

Mina küll ei tea, mis eri koolitust Tõrukese õpetajad saanud on? Et artiklis võib välja lugeda, et oo, küll on ikka pädevad töötajad töötamaks väga raskete lastega?
Majas on küll 2 logopeedi, kui 1 neist ammu-ammu pensionär ja võtab ainult sobitusrühma lapsi 3 päeval nädalas ja teine logopeed 2 päeva nädalas ja tema juurde ei saagi kõik abivajajad lapsed, kuna tal polegi niipalju kohta seal lasteaias. Ja ikkagi pooled lapsed siiani on abita jäänud. Ja muudkui aga saadetakse linna kõige raskemad lapsed Tõrukese majja, kellel kõneravi vajadus väga suur.