0

Läänemaal registreeriti märtsis 23 lapse sünd

Siseministeeriumi andmetel registreeriti märtsis kokku 1087 sündi, neist 554 tütarlast ja 533 poisslast.

Kaksikuid registreeriti 15 paari, neist neli paari poisse, viis paari tüdrukuid ja kuus segapaari. Tallinnas registreeriti 388 sündi, Harjumaal 157, Hiiumaal seitse, Ida-Virumaal 69, Jõgevamaal 19, Järvamaal 24, Läänemaal 23, Lääne-Virumaal 43, Põlvamaal 12, Pärnumaal 70, Raplamaal 20, Saaremaal 21, Tartumaal 141, Valgamaal 23, Viljandimaal 38 ja Võrumaal 32 lapse sünd.

Märtsis olid populaarsemad eesnimed tüdrukutele Saara, Sandra, Sofia, Eva, Aldeele, Alisa, Elisabeth, Emma ja Marta. Poistele pandi enim nimeks Robin, Henri, Lukas, Rasmus, Sebastian, Dominic ja Jakob.

Eelmisel kuul sõlmiti 272 abielu, neist 25 notarite ja üheksa vaimulike poolt. Lahutati 185 abielu, neist 35 notarite poolt. Märtsis registreeriti 1405 surma.

Uus nimi anti 91 inimesele, neist eesnimi kümnele, perekonnanimi 66 ning ees- ja perekonnanimi 15 inimesele. Nimevahetajate hulgas oli 60 naist ja 31 meest.

Eelmisel aastal samal ajal registreeriti 1108 sündi, 1249 surma, 341 abielu, 218 abielulahutust ja 150 inimesele anti uus nimi.

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakond peab arvestust registreeritud perekonnaseisukannete üle. Sündimuskäitumine on pikaajaline protsess, mida ei mõjuta kuulised kõikumised. Rahvastikustatistikat ja demograafilise olukorra muutumist saab kommenteerida ja selgitada statistikaamet.

Rahvastikuminister vastutab rahvastiku- ja perepoliitika kujundamise, üleilmse eestluse edendamise, rahvastikutoimingute koordineerimise, uussisserändajate kohanemise ning usuasjade ja kodanikuühiskonna arengu eest. Rahvastikuministri eesmärgiks on rahva kestlikkus ja areng. Riina Solman on rahvastikuminister alates 29. aprillist 2019.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz