Ööpäevaga lisandus viis positiivset Covid-19 analüüsi, suri üks inimene

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul osutus positiivseks viis koroonaviiruse testi, suri üks inimene.

Viimase ööpäevaga analüüsiti Eestis 899 COVID-19 viiruse testi, millest ligi 0,6 protsenti ehk 5 proovi osutusid positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 30 349 testi, nendest 1309 ehk neli protsenti on osutunud positiivseks. Uusi haigestunuid lisandus Harju-, Pärnu- ja Valgamaal.

Läänemaalt oli pühapäeva hommikuks testitud 357 inimest, varasemale neljale positiivsele testile lisa pole tulnud.

12. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 153 inimest, kellest 11 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 98 inimest.

Viimase ööpäeva jooksul suri Eestis COVID-19 tõttu 83-aastane naine, kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 25 inimest.

Sel nädalal uuendas Terviseamet testimise strateegiat: alates 8. aprillist said perearstid õiguse põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest. Haigestumise korral tuleb pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab testimise vajalikkuse üle ning vajadusel suunab testimisele. Arst hindab iga üksikut juhtumit eraldi.

Testimisstrateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis. See võimaldab täpsemalt hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgnevaid meetmeid. Olukorra muutumisel vaadatakse testimise põhimõtted uuesti üle.

Tänase seisuga on enim nakatunuid on jätkuvalt vanusegrupis 55-59 (11%), järgnevad 45-49 ja 50-54 kumbki 10%. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Härra Õ
4 aastat tagasi

Mis moodi seda covid-19 viiruse testi saadi teha? Sellist viirust ei ole olemas. Covid-19 on haigus, mitte viirus. Viiruse nimi on Koroona, mis tekitab haigust nimega Covid-19. Millal ajakirjandus sellest ükskord asu saab, ja hakkab õigesti asju kirjutama?

Ko & Roona
4 aastat tagasi
Reply to  Härra Õ

Nii ongi, koroonaviirus ehk SARS-CoV-2 tekitab haiguse COVID-19.
Muidugi saaks siit kõikvõimalikke “põnevaid” haiguse nimetusi tuletada: koroniit, korondoos, koroofilis, korotõbi…

tähendustes nokkimine
4 aastat tagasi
Reply to  Härra Õ

Kui covid-19 viiruse testi teha ei saa, ära siis tee. Ega võimatut ei peagi üritama.