Ööpäevaga lisandus 42 koroonaviirusega nakatunut, 130 inimest on haiglas

Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1684 COVID-19 testi, millest kaks protsenti ehk 42 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (18), Saaremaal (13), Pärnumaa (3). Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Ida-Virumaal lisandus kõigis 2, Tartu maakonnas 1 ja teadmata isikukoodiga oli 1 positiivne vastus.

Läänemaal on koroonaviirus tuvastatud neljal inimesel, testitud on 214 inimest.

7. aprilli hommiku seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest, kellest 12 on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 69 inimest. COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 92-aastane mees ja Kuressaare haiglas olnud 84-aastane naine. Kokku on Eestis COVID-19 tõttu surnud 21 inimest.

Eestis on kokku tehtud 23 546 testi, nendest 1149 ehk 5% olid positiivsed, nendest 38% Saare maakonna ja 31% Harju maakonna elanikud, Ida-Viru, Pärnu ja Võru maakonna osakaal positiivsetest vastustest on kõigil 6%. Vanusgruppide vaates on 26% positiivsetest eakad  (65+ vanuses). Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments