Eestirootslaste laulupidu lükkub edasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eestirootslaste eelmine laulu- ja tantsupidu peeti Haapsalus neli aastat tagasi. Foto Arvo Tarmula

Eestirootslaste kultuuriomavalitsus otsutas sel suvel Haapsalus toimuma pidanud eestirootslaste IV laulu- ja tantsupeo teadmata ajaks edasi lükata.

Laulupeo korraldustoimkond põhjendas peo edas lükkamist keerulise olukorraga, milles pidu pidada ei saa. „Praegu ei saa koorid ega tantsurühmad proovi teha, samuti pole ainult endile mõtet pidu teha, kui teised tulla ei saa,” ütles Rannarootsi muuseumi direktor ja eestirootslaste kultuurinõukogu esimees Ülo Kalm.

Eestirootslaste IV laulu- ja tantuspidu pidi toimuma 27. juunil Haapsalus. Millal pidu toimuda võiks, ei osanud Kalm veel kindlalt öelda. „Ega me saa 100 protsenti kindlad olla, et tänavu üldse selle läbi saame viia,” ütles Kalm. Ta lisas, et välja on käidud küll ka mõte, et teha laulu- ja tantsupidu hoopis sügisel ja ebatraditsioonilises vormis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Ehk aitab juba. Kaua võib jahuda sel teemal.

lagi
3 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Ju see on võimete piir, mis pähe kinni on jäänud.