3

Eestirootslaste laulupidu lükkub edasi

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eestirootslaste eelmine laulu- ja tantsupidu peeti Haapsalus neli aastat tagasi. Foto Arvo Tarmula

Eestirootslaste kultuuriomavalitsus otsutas sel suvel Haapsalus toimuma pidanud eestirootslaste IV laulu- ja tantsupeo teadmata ajaks edasi lükata.

Laulupeo korraldustoimkond põhjendas peo edas lükkamist keerulise olukorraga, milles pidu pidada ei saa. „Praegu ei saa koorid ega tantsurühmad proovi teha, samuti pole ainult endile mõtet pidu teha, kui teised tulla ei saa,” ütles Rannarootsi muuseumi direktor ja eestirootslaste kultuurinõukogu esimees Ülo Kalm.

Eestirootslaste IV laulu- ja tantuspidu pidi toimuma 27. juunil Haapsalus. Millal pidu toimuda võiks, ei osanud Kalm veel kindlalt öelda. „Ega me saa 100 protsenti kindlad olla, et tänavu üldse selle läbi saame viia,” ütles Kalm. Ta lisas, et välja on käidud küll ka mõte, et teha laulu- ja tantsupidu hoopis sügisel ja ebatraditsioonilises vormis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Agu
Agu
Nimi
Nimi

Ehk aitab juba. Kaua võib jahuda sel teemal.

lagi
lagi

Ju see on võimete piir, mis pähe kinni on jäänud.

wpDiscuz