0

Koroonaviiruse esimene ohver oli hiidlane

Foto: Pixabay

Täna suri koroonaviiruse tõttu Eestis esimene inimene. Esimene koroonaviiruse ohver oli hiidlane.

„Täna õhtul saime teate, et koroonaviirus on nõudnud esimese ohvri Eestis. Emotsionaalselt on see raske hetk kogu Eestile, seda enam Hiiumaale, sest koroona esimene ohver on Hiiumaalt. Avaldame sügavat kaastunnet lähedastele,” teatas Hiiumaa kriisikomisjoni juht Toomas Rõhu.

Rõhu sõnul hakkab homsest tööle Hiiumaa infotelefon, mis võtab vastu kõnesid ka nendelt, kes vajavad kriisiolukorra tõttu emotsionaalset tuge. „Jätkame võitlust selle viirusega, et ta peagi seljatada. Läheme üheskoos vapralt edasi, toetame üksteist muremõtetes. Meist igaühe tegevus loeb, et viiruse levikule piir panna – võtame selle vastutuse,” ütles Rõhu.

Lahkunu oli 83-aastane naine, kes hospitaliseeriti Lääne-Tallinna keskhaiglasse 20. märtsil. Patsiendil oli teada varasem krooniline südame-veresoonkonna probleem. „Sügav kaastunne kõigile lähedastele. See on emotsionaalselt väga raske hetk ja ääretult kurb päev. See näitab, et me peame jätkama võitlust viiruse levikuga,” ütles terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht dr Arkadi Popov.

Popovi sõnul peavad eestlased olema valmis, et viiruse tagajärjel võib Eestis surra veel inimesi, mistõttu on lähikontaktist hoidumine eakate ja krooniliselt haigete puhul erakordselt oluline.

Eestis on tuvastatud 404 koroonaviirusesse nakatunut, kaks neist elavad Läänemaal ja kaks Hiiumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz