Eesti rasedatele koroonatestide osas erandeid ei tehta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Lapseootel emad ei kuulu Eesti riigi tänase seisukoha järgi rühma, millesse kuulujatel oleks sümptomite ilmnemisel õigus või vajadus eelistatult koroonaviiruse teste tegema pääseda, kirjutab Delfi.

„Rasedaid testitakse samade reeglite järgi nagu teisi,“ vahendas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eva Lehtla Fortele terviseameti seisukohta.

Tema kinnitusel ei põhjusta praeguse teadmise kohaselt raseda haigestumine koroonaviirusesse lootel väärarenguid, mistõttu kehtivad rasedatele samad juhised nagu teistelegi nii nakatumise vältimiseks kui haigestumise korral.

„Lapseootel ema peaks haigestumisel teavitama sellest oma raviarsti või ämmaemandat, kelle jälgimisel ta on. Rase ei pruugi olla riskirühmas, kui tal ei ole kaasuvaid kroonilisi haigusi, kuid lõpliku otsuse testimise vajalikkuse osas teeb siiski tervishoiutöötaja, kes hindab individuaalselt iga üksikut juhtumit,“ sõnas Lehtla.

Loe pikemalt Delfist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments