Eesti võimekus on maksimaalselt tuhat koroonatesti päevas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti laborivõimekus on teha maksimaalselt tuhat koroonatesti päevas, mis tähendab üht-kaht testi ühe perearstinimistu kohta, ütles Mediumi juhatuse esimees Tõnis Allik. Peamine probleem on jätkuvalt enesekaitsevahendite nappus, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Allik rääkis laupäevasel pressikonverentsil, et testide kogumise ja vastuste edastamise süsteemil on selged piirangud ja kogu süsteemi maksimaalne võimekus on tuhat testi päevas.

Neljapäeva ja reedega laekus perearstidelt 647 saatekirja, millest pooled olid Tallinna ja Harjumaa piirkonna patsientidele. Ühe perearsti kohta saadeti keskmiselt üks-kaks saatekirja, mõnelt ka seitse saatekirja päevas.

“Eestis on 800 perearstinimistut ja kuna saame tuhat testi päevas teha, siis ongi üks-kaks testi ühe perearsti kohta päevas võimalik teha,” sõnas Allik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments