Pääste: Paralepas põles paarismaja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

päästea
14. veebruaril kell 14.22 vajati päästjaid liiklusõnnetusele Lääne-Nigula vallas Saunja külas. Kahe auto kokkupõrke tulemisel oli vajalik oli likvideerida süttimisoht. Päästjad lõikasid läbi akujuhtmed ning koristasid tee liiklusõnnetuse tagajärgedest.

16. veebruaril kell 14.12 teatati häirekeskusele tahmapõlengust Haapsalu linnas Tamme tänaval. Pliidi alla tuld tehes hakkas korstnast eralduma tumedat suitsu, mistõttu kutsuti välja päästjad. Päästjad tuvastasid korstnas tahmapõlengu ning kustutasid selle pulberkustutiga. Omanike kohustuseks jäi kutsuda korstnapühkija küttekoldeid puhastama. Kutseline korstnapühkija peab eramu kütteseadmeid hooldama vähemalt üks kord viie aasta jooksul. Vajalik on hoone küttesüsteem sisepindadele kogunenud tahmast puhastada.

16. veebruaril kell 18.20 said päästjad teate tulekahjust Haapsalu linnas Paralepa alevikus Tulika tänaval asuvas paarismajas. Päästjate saabudes olid ühes majapooles leegid katusest väljas, selles majaosas puudus ka elekter. Põlenud osa hävis tules, teine sai suitsu- ja veekahjustusi, tuli sinna levida ei jõudnud. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud. Põlenud korteris oli olemas suitsuandur, kuid esialgsel hinnangul mitte töökorras ning seetõttu ei rakendunud tööle. Suitsuanduri paigaldamine ja selle töökorras hoidmine on kohustuslik. Suitsuandur aitab avastada tulekahju selle varases staadiumis. Suitsuandurid tuleb paigaldada magamistubadesse ja väljapääsuteedele. Eriti oluline on suitsuandur magamistubades, sest õnnetused juhtuvad sageli just öösel. Väljapääsuteele paigaldatud suitsuandurid reageerivad ka teistes ruumides puhkenud tulekahjudele.

Nädalavahetusel reageerisid päästjad tormi tõttu tekkinud ohtude likvideerimisele kolmel korral. Puid eemaldati teelt 16. veebruaril Haapsalu linnas Laheva külas, Ammuta külas ning Lääne-Nigula vallas Kaasiku külas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments