Päästjad aitasid kassi ventilatsioonišahtist välja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Risti ja Lilleküla päästjatel oli tükk tegemist, et Turbas ventilatsioonišahti kukkunud kass kätte saada. Foto Hannes Kliss

Täna hommikupoolikul oli Turbas harukordne päästeoperatsioon, kus Risti ja Lilleküla päästjad aitasid viiekordse maja ventilatsioonišahtist välja sinna eile õhtul kukkunud kassi.

Kass oli reede õhtul neljanda korruse korterist roninud ventilatsioonišahti ja kukkunud seal mitu meetrit allapoole. Et kassi muud moodi kätte polnud võimalik saada, käivitus täna hommikul päästeoperatsioon, kus lisaks Risti päästjatele osalesid ka varingu erivõimekusega Lilleküla komando päästjad.

Läänemaa operatiivkorrapidaja Hannes Klissi sõnul vaadati kõigepealt sondiga, kus täpsemalt kass ventilatsioonišahtis asub. Kui kassi asukoht kindlaks tehtud, lõigati trepikoja poolt seina auk, et šahtini pääseda.

Šahtist augu kaudu kassi kättesaamine polnud samuti lihtne, sest mürina peale oli kass juba mööda šahti neljanda korruse kõrgusele roninud. “Ta käis mitu korda üles-alla enne kui ta päästenööriga ülevalt alla ehmatati ja kätte saadi,” rääkis Kliss. “Perenaine oli õnnelik ja majarahvas ka,” lisas Kliss.

Klissi sõnul oli tegemist tavatu päästeoperatsiooniga, millesarnast siinsed päästjad varem teinud pole: “Siin kandis polnud kellelgi sellist kogemust.”

Fotod Hannes Kliss

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
toits
3 aastat tagasi

tublid poisid.

Pamp
3 aastat tagasi

Pildilt juba näha, et kõuts saab ise ka aru, milline paharet ta on.

loomasõber
3 aastat tagasi

aitäh teile, head päästjad !!!

1 naine
3 aastat tagasi

Pikka iga, head tervist ja kõike paremat sellistele päästjatele.