21

Helme umbusaldamine kukkus läbi 

BNS

Mart Helme Foto: Arvo Tarmula
Mart Helme Foto: Arvo Tarmula

Siseminister Mart Helme umbusaldamine riigikogu kukkus läbi.

Helme umbusaldamise poolt hääletas 44 riigikogu liiget, vastu oli 42 ning erapooletuid ei olnud. Umbusaldamise läbiminekuks oleks vaja olnud 51 poolthäält.

Helme süüdistas skandaali tekkimises meediat.

„Kõik need süüdistused on ju konstrueeritud, kõik need süüdistused on meedia poolt suurel määral lansseeritud. Aitäh eriti Eesti rahvusringhäälingule, mis tegelikult ei kuulu mitte selle ringhäälingu propagandistidele, vaid Eesti rahvale, aga nad ei ole sellest aru saanud, vaid arvavad, et töötavad mingisuguses oma universumis. Aitäh teile kogu selle skandaali ülespuhumise eest! Jutumärkides muidugi „aitäh”,” sõnas Helme.

Umbusaldajate süüdistusi nimetas Helme valedeks.

„Üks vale on see, nagu ma halvustaksin lihtsaid töötegijad,” sõnas siseminister. „Ma arvan, et siin saalis on vähe neid, kes on nii palju sõnnikut visanud kui mina, kes on nii palju peenraid ja põllumaad kaevanud ja kündnud kui mina, kes on nii palju heina niitnud, kuhja pannud, loomadele ette tõstnud kui mina.”

„Mind süüdistada selles, et ma ei tea, mis on lihtsa inimese elu, mind süüdistada selles, et ma alavääristan lihtsa töö tegemist, on lihtsalt naeruväärne. See on konstrueeritud ja see on propagandistlik,” ütles Helme.

Ka teatas Helme, et ta ei ole neid kunagi naeruvääristanud, alavääristanud, halvasti kohelnud. „Ja ma võiksin teile laulda oma noorest põlvest mõnegi ilusa laulu, mis on pühendatud kaunitele daamidele, kes on mulle meeldinud,” ütles ta.

Ka kinnitas Helme, et ta ei ole „mitte kordagi alavääristanud ega solvanud soome rahvast”.

„Ma ei saa olla nõus Soome praeguse valitsuse kursiga, tema ideoloogilise platvormiga. Ja seda on mul õigus öelda nii eraisikuna kui ka Eesti Vabariigi liikmena, mis ei tähenda seda, et me Soomega peaksime tüli norima,” ütles Helme.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Mari
Mari

Kas nüüd tuleb eladagi kahepalgeliselt,
mõtled üht, räägid teist? Kõrgel kohal küllap vist. Aga mida ta valesti ütles?

Mees
Mees

Uskumatu! Ta ju mõnitas Soome peaministrit ja Soomet üldiselt.

misasja
misasja

tõe välja ütlemine, pole alati mõnitamine. Tänases postimehes selgub, et Helmel oli siiski õigus ju!

Mees
Mees

No öelge palun, kas sellist inimest saab tõsiselt võtta – ei saa ju. Midagi on temaga viga – üks päev räägib üht, teine päev ütleb, et ise oled… Skandaali ülespuhumine!! Totalitarismi seemned võrsuvad tasapisi siin meite mullas. Peab valvas olema.

Kodanik
Kodanik

Sisuliselt avaldas riigikogu seltsimees Helmele umbusaldust. Riigimehelik ja aus käitumine oleks kui seltsimees tagasi astub aga seda on ilmselt palju loota.

tomm
tomm

Riigimehelik on mitte oma riigi valitsust lõhki lasta, kui kommarist plika naaberriigis võimule saab.

Leenu
Leenu

Kahju, et läbi kukkus nüüd tuleb selle seltsimehe möla edasi taluda.

no misasja
no misasja

Palun kuulake seda riigikogu istungit siis, saate võibolla ise ka aru, kes ajab möla ja kes annab ausad vastused. Möla pidi muide vaba olema

no misasja
no misasja
no misasja
no misasja
juss
juss

A miks sa kõike netirämpsu puhta kullana võtad? Oled veel liiga noor?

no misasja
no misasja

riigikogu istung otseülekanne ka rämps või? Postimees rämps? Uued uudised ja lõunamaalane täielik rämps? Ainult delfi on puhas kraam või? Ärge pingutage üle, liiga vana olete või, et kohale enam ei jõua?

ahah
ahah

Kajal jälle läks nässu see värk. Eks peab uue ohvri leidma nüüd. Aru ei mõista, kas seal riigikogu saalis muud polegi teha, kui ainult seaduseelnõusid blokeerida ja umbusaldusavaldusi korraldada!? Imelik, et need sotsid nendega seda tsirkust kaasa teevad, ise tahtsivad veel midagi eestimaa jaoks kasulikku teha, aga nüüd mängivad mingeid imelikke mänge, takistavad edasiliikumist. Tundub, et mina enam neile häält ei anna

Tegelikult
Tegelikult

Umbusaldajaid oli rohkem kui toetajaid. Koalitsiooni liige Isamaa näitas ka meelsust, nendelt vana kaabu hääli ei saanud.

ahah
ahah

mis see loeb? 51 häält oli vaja ju. Ega selline arvestus pole õhust võetud, vaid täpselt välja arvestatud.

Kaabul läks õnneks
Kaabul läks õnneks

Seekord. Tema vastu oldi rohkem, kui poolt. See loebki.

tomm
tomm

Loeb ainult sinu eluvõõrastes unistustes, aga päriselus on Mart Helme jätkuvalt siseminister. Ja hästi sedasi.

Edu
Edu

Mardile.

juss
juss

Nunu! Ma mäletan vene aega vägagi hästi, kuigi juba ligi 80!

ahah
ahah

kui te nii hästi seda mäletate, siis peaksite ju nägema, et EU s on suur võim sotsialistide käes. Te peaksite ju siis teadma, et see pole hea! Milleks pidevalt Helmet siin maha teha, kes üritab sellest pasast läbi murda

wpDiscuz