Teele läheb 857 musta jõulukaarti, Läänemaal kaardisaajaid ei ole

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänavu on kaart pühendatud raudteeohutusele. Foto: Urmas Lauri

Tänavu on kaart pühendatud raudteeohutusele. Foto: Urmas Lauri

Politsei- ja piirivalveamet saadab tänavu 9. aastat korduvatele liiklusrikkujatele jõulukaardi, millega kutsutakse neid oma käitumist muutma. Läänemaal kaardisaajaid tänavu pole, musta jõulukaardita jäävad ka hiidlased ja saarlased.

Hoiatava jõulukaardiga tuletatakse korduvatele liiklusrikkujatele meelde, et nende hooletus või tahtlik reeglite eiramine paneb ohtu kõigi liiklejate elud,

Kaart saadetakse inimestele, kes aasta jooksul toime pannud neli või rohkem liiklussüütegu. Tänavu on neid 857, kellest 46 saavad musta kaardi teist korda, kaheksa liiklejat juba kolmandat järjestikust aastat. Jõulukaarte saadetakse tänavu välja ligi kaks korda rohkem kui mullu.

Kõige rohkem on kaardisaajate seas 25-29-aastaseid põhihariduse ja Eesti kodakondsusega noormehi. Kaardi saab ka 26 naist.

Kaardi saajatest 338 elavad Harjumaal, neist 233 Tallinnas. Tartu maakonda läheb 80 kaarti, millest 45 Tartu linna, Ida-Virumaale 70 kaarti, millest 29 Narva ja 20 Kohtla- Järvele. Pärnu linna elanikud saavad 41 kaarti, Valga ja Põlva 16, Paide 15, Võru 11, Jõgeva 10 ning Viljandi seitse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
K.S
K.S

Huvitav, palju järelturul see kaart maksta võiks? Täitsa oleks huvitatud ühe sellise soetamisest…

wpDiscuz