Riik hakkab toetusega ostetud elektriautosid GPSiga jälgima

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Riigil on kavas tänavu sügisel taastada elektriautode ostutoetus, mida viimati jagati Eestis 2014. aastal. Ostutoetuse detailidest rääkis keskkonnaministeerium esimest korda avalikult sel nädalal ja tõi välja nõude, et toetusega soetatud elektriauto peab nelja aastaga läbima 80 000 kilomeetrit ning sellest vähemalt 80% Eestis, kirjutab portaal Geenius.

Sellest tulenevalt tekkis mitmetel elektriauto huvilistel küsimus, kuidas kavatseb riik kontrollida, et sõidetud kilomeetritest suurem enamik oleks läbitud Eestis. Selgub, et selleks on riigil kavas kõigile ostutoetusega soetatud autodele paigaldada GPS-seade, mis hakkavad autosid jälgima.

5000-eurone ostutoetuse maksab ministeerium taotlejale auto ostu ajal, kuid sellega kaasneb nõue, mille kohaselt peab toetuse tagastama, kui auto ei ole nelja aastaga sõitnud 80 000 kilomeetrit.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments