RMK uus rakendus teeb looduses liikumine lihtsamaks

Lääne Elu

info@le.ee

Uue rakenduse abil saavad looduses liikujad asjakohast teavet lähimate matkaradade, telkimisvõimaluste, lõkkekohtade ja teiste RMK külastusobjektide kohta. Foto: kuvatõmmis rakendusest

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) uue mobiilirakenduse abil muutub looduses liikumine ja selle planeerimine lihtsamaks. Uue rakenduse abil saavad looduses liikujad asjakohast infot lähimate matkaradade, telkimisvõimaluste, lõkkekohtade ja teiste RMK külastusobjektide kohta.

“RMK on Eestis peamine tähistatud matkaradade looja ja sellega seoses on meie kohustus tagada inimestele matkamisvõimaluste kohta käiva info lihtne kättesaadavus,” ütles RMK loodusteabe teemajuht Kaidi Jõesalu. Olulise aspektina toob Jõesalu esile kasutajamugavuse. “Kui Eestis puhkamine tehakse inimesele lihtsamaks, siis ehk valitakse teinekord lennureisi asemel hoopis kohalike puhkamisvõimalustega tutvumine. See omakorda säästab keskkonda ja võimaldab inimestel lähemalt tutvuda kodumaa loodusega.”

Uues rakenduses ongi kokku pandud oluline info, mida looduses liikuja võiks vajada.

Rakendusest leiab RMK matkatee ja matkaradade rajajooned, kõigi RMK külastusobjektide asukohad, kohale sõitmise juhised, varustatuse ja fotod. Samuti võimaldab rakendus läbi kasutaja asukoha positsioneerimise leida inimesele kõige lähemad objektid. Kui tahta otsida RMK objekte mingite kindlate piirkondade lõikes, siis ka see võimalus on olemas. Suureks boonuseks on rakenduse aluskaardina kasutatav Maa-ameti kaart, mille abil leiab loodusest üles ka kõige pisemad teed ja rajad.

Uues rakenduses kuvatavate matkaradade rajajoonte abil on võimalik matkal olles oma liikumistrajektooril silma peal hoida ja veenduda, et valitud tee viib soovitud kohta.

RMK uus rakendus „RMK Loodusega koos“ on kasutatav eesti, vene ja inglise keeles nii iOS kui ka Android tarkvaral töötavates seadmetes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments