Sotsid ja Reformierakond said kaks kohta, Isamaa jäi välja

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eelmisel reedel jõudis Euroopa Parlamendi valimiskampaania käigus Haapsallu Eesti endine peaminister, Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip. Lemmi Kann

Pühapäeval lõppenud Euroopa Parlamendi valimisel sai enim hääli Reformierakond, kuid populaarseim kandidaat oli endine suursaadik ja välisminister Marina Kaljurand.

Ootuspäraselt kulgenud valimiste järel saab Reformierakond europarlamendis kaks, sotsid kaks ja EKRE ning Keskerakond ühe koha.

Eestist said Euroopa Parlamenti sotsiaaldemokraat Marina Kaljurand (65 559 häält), Reformierakonna liikmed Andrus Ansip (41 006) ja Urmas Paet (30 010), keskerakondlane Yana Toom (27 003), Jaak Madison EKREst (22 823) ja sots Sven Mikser (2886).

Kui Suurbritannia lahkub ELst, saab Eestist seitsemendana europarlamenti Isamaa liige, erukindral Riho Terras (21 474 häält).

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mnjah
3 aastat tagasi

Kuulates nn eksperte siis võtab kahtlema küll meie meedia kvaliteedi tasemes. Europarlamendi valimised on teise sisuga, aga räägitakse nagu mingist müstilisest siseriiklikust asjast. Osalusprotsent äärmiselt madal, aga tehakse juba suuri Eestisiseseid järeldusi. Võtke sotside esinumbri hääled ära ja ongi näha, et teistest polnud asja või on valijate silmis maha kantud. Samuti on huvitav jälgida e-hääletuses huvitavaid anomaaliaid ehk Reform ja Marina saavad rohkem e-hääli kui hääli valimisjaoskondades. Teistel sellist anomaaliat ei ole, lihtsalt huvitav fakt. Samuti on väga suur arv kehtetuid sedeleid, ca 750 inimest tegid joonistusi või on tegemist korraldusliku möödapanekuga. Kokkuvõtlikult külasimmani tase, aga erinevalt simmanist ei ole… Loe rohkem »

Nimi (vabatahtlik)
3 aastat tagasi

Niisiis eestlase viib valima peamiselt protest. Koalitsioonierakondadest saigi sisse vaid Ekre. J.Toom ju pigem Keskerakonna siseopositsiooni esindaja. Paradoks on see, et I.Tarand kes ise tegi eelmistel europarlamendi valimistel ilma protestikandidaadina, kutsus seekord üles mitte valima protesti printsiibil, aga valiti ikkagi, sotse ja reformi.

Mina.
3 aastat tagasi

Madissoni poisil jälle uus koht kuskohas telefone pihta panna.

jaanus
3 aastat tagasi

Peaasi, et valitsus nii haledaltlüüa sai. See korvab isegi selle,et NLKP Tartu koeraosakonna juhataja nii palju hääli sai.