Täna toimuvad Euroopa Parlamendi valimised

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Valimisjaoskond Panga külas. Foto: Urmas Lauri

Täna valitakse Eestis Euroopa Parlamendi liikmed. Kõik 444 valimisjaoskonda on avatud kell 9.00 – 20.00.

Hääletada saab üksnes oma elukohajärgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart või juhiluba. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta. Eelhääletamisel ja e-hääletamisel antud häält täna muuta ei saa.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14-ks.

Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletamisel osales 25,4% valijatest, elektrooniliselt hääletas 155 521 inimest, jaoskonnas 68 349 inimest.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments