Laupäevast saab Eesti välisesindustes europarlamenti valida

BNS


Esimesed välisesindused avavad laupäeval oma uksed välisriigis elavatele Eesti kodanikele Euroopa Parlamendi valimistel eelhääletamiseks.

Esindused on kohapeal hääletamiseks avatud vähemalt kahel päeval 11.-16. mail. Kokku saab kohapeal hääletada 35 riigis 39 esinduses.

Välisriigis elavale Eesti kodanikule on esinduses kohapeal hääletamine üks kolmest variandist. Elektrooniliselt saab oma hääle anda lehel www.valimised.ee 16. kuni 22. maini, taotluste vastuvõtt kirja teel hääletamiseks on välisesindustes nüüdseks lõppenud.

“Varasem kogemus näitab, et välismaal elavad Eesti kodanikud eelistavad ülekaalukalt e-hääletamist. Arvestades suuri vahemaid ja kiiret elu on see sageli mugavaim variant, aga on ka palju neid, kes tulevad oma kodanikukohustuse täitmiseks esindusse kohale või hääletavad juba varem kirja teel,” ütles välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eesmaa.

“Esindused on igal juhul Euroopa Parlamendi valimisteks valmis. Kõigil kohapeal hääletada soovijatel palume kindlasti ka saatkonna või välisministeeriumi kodulehelt üle kontrollida, millal esindus hääletamiseks avatud on,” soovitas ta.

Kodanikud, kes elavad mõnes teises Euroopa Liidu liikmesriigis ja on varem asukohariigile avaldanud soovi valida kohaliku nimekirja alusel, Eesti nimekirjas olevaid kandidaate valida ei saa.

Täpsed kellaajad, millal esindused kohapeal hääletamiseks avatud on, leiab veebilehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments