Põhjamaade lastekirjanduse parimad tundjad käivad Oru koolis

Kirjandusmängu Läänemaa eelvoor. Foto: Jaanus Kõuts
Kirjandusmängu Läänemaa eelvoor. Foto: Jaanus Kõuts

Reedel 29. märtsil toimus Haapsalu lasteraamatukogus üle-eestilise kirjandusmängu Läänemaa eelvoor. Võistles kaheksa 3.-4. klasside kolmeliikmelist võistkonda. Nad lugesid eelnevalt läbi kaksteist Põhjamaade lastekirjanike viimastel aastatel eesti keeles ilmunud teost, mille hulgas olid ka selliste menusarjade nagu „Kepler62“, „Lüriidiumivaras“, samuti doktor Proktori ja Ella osad. Autorite valikust leidis Timo Parvela, Maria Parri, Jo Nesbø, Kristina Olssoni jt kaasaegseid lastekirjanikke.

Kakskümmend küsimust-ülesannet selgitasid välja parima võistkonna, kelleks osutusid noorimad – Oru kooli 3. kl võistkond Orulased. Nemad esindavad Läänemaad 6. aprillil toimuval kirjandusmängul Tallinnas kirjanike majas. Edasipääsemine on Orulastele ka omal kombel auhinnaks. Lõppvoor kätkeb peale teadmisteproovi endas ka Pettsoni töötuba, pidulauda ja Niguliste avastusretke.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse algatatud mängu peamine eesmärk on viia lapsed kokku väärt kirjandusteostega. Haapsalu teadmisteproovil teatas üks särasilm, et ta leidis ettevalmistuse käigus omale uue lemmikraamatu ja rõõmu tegi talle seegi, et raamatul veel mitu järge on.

  1. koht Orulased

Tõru Kannimäe, Emma-Sofia Pets, Grete Edasi Oru kooli 3. klass, õpetaja Aina Aasna

  1. koht ReKaAn

Renate Karm, Kata Karlis, Ann Murik HPK 4. klass õpetaja lehti Padu

  1. koht FUN

Andra Siht, Frida Mei Kokk, Melanie Möll HLA 4. klass, õpetaja Monika Peterson

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments