Läänemaal on kuritegevus Eesti keskmine

Haapsalu politseinikud avasid oma Facebooki lehe. Foto: Haapsalu politseijaoskond
Läänemaal on 10 000 elaniku kohta 208 kuritegu. Foto: Haapsalu politseijaoskond

Läänemaal on 10 000 elaniku kohta 208 kuritegu, mis on Eesti keskmine, sellegipoolest on kuritegude arv viimasel ajal pisut kasvanud.

Alates aastast 2010 on kuritegevus Läänemaal langenud, kuid viimasel aastal on kuritegevus siinkandis tõusnud. „Üheks tõusu põhjuseks on vägivalla kuriteod,” ütles Haapsalu jaoskonna piirkonnapolitseinik Vello Vichterpal.

Vägivallakuriteod on kõiksugused löömised ja peksmised. 41% vägivallakuritegudest toimub kodus, sellele järgnevad kaklused tänavatel.  Tänaval toimuvate kuritegude kergemaks avastamiseks soovib politsei katta linna valvekaameratega.

Vägivallakuritegude läbiv põhjus on Vichterpali sõnul alkohol. Tema sõnul ei mängi rolli aastaeg, pigem palgapäevad ja täiskuu. Talviti ollakse Vicherpali sõnul rohkem lõbustusasustustes sees, suviti pigem väljas ja siis on väljas ka rohkem tülisid.

Samuti on pisut kasvanud varavastased kuriteod. Nende hulgas paistavad enim silma just süstemaatilised pisivargused kauplustest. „Kolmas kord on juba kriminaalselt karistatav,” ütles Vichterpal.

Samuti on kasvanud möödunud aasta kevadest alaealiste sooritatud kuriteod.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kats
5 aastat tagasi

Alles lääne elu kirjutas et läänemaalt on küüditatud jälle üle 300 inimese. Sama palju on majandusabortide tagajärjel tapetud. ääremaad näevad välja nagu peale teist maailmasõda, varemed varemetes kinni. Huvitav millal politsei nende võrukaeltega tegelema hakkab, kes selle teemaga tegelevad. Liigasuvõtmisest on eestis kujunenud juhtiv majandusharu.