Naiskodukaitse mobiilirakendus „Ole valmis!” õpetab kriisis toime tulema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Naiskodukaitse mobiilirakendus “Ole valmis!”
Naiskodukaitse mobiilirakendus „Ole valmis!”

Naiskodukaitse mobiilirakendus „Ole valmis!”, mis on kooskõlas Eesti riiklike käitumisjuhistega erinevateks kriisiolukordadeks, on nüüd kättesaadav ka vene ja inglise keeles.

Mobiilirakendusest „Ole valmis!“ leiab juhiseid erinevates olukordades käitumiseks. Näiteks, mida teha siis, kui elekter on ära läinud, oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi. Infot saab veel näiteks tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste, küberturvalisuse ja erinevate julgeolekuohtude kohta.

Inimesed leiavad rakendusest ka nädalaseks iseseisvaks hakkamasaamiseks mõeldud koduste ning evakuatsioonivarude nimekirja ning rakendus võimaldab testida enda varustatuse taset. Lisaks on rakendusse koondatud erinevad kasulikud telefoninumbrid, millele saab keskkonnast otse helistada.

Mobiilirakenduse saab alla laadida Google Play poes või Apple’i App Store poes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
5 aastat tagasi

mis teha siis kui mobiil ära kaob? Või saab aku tühjaks? Kel nutitelefoni üldse pole, sel on arvatavasti veel oma mõistus alles, saab hakkama.

teadmiseks
5 aastat tagasi
Reply to  Aga

Juhendmaterjal õigel ajal? Helmed juba lubavad plahvatust. Võtta tõsiselt või veel mitte.