Täna selguvad Augustibluusi esinejad

Andres Roots Buchanan Memorial Halli laval Šotimaal tänavu 2. märtsil. Foto: Alistair Mulhearn
Andres Roots Buchanan Memorial Halli laval Šotimaal tänavu 2. märtsil. Foto: Alistair Mulhearn

Täna õhtul tutvustatakse kontsertidega Haapsalus ja Tallinnas Augustibluusi tänavusi esinejaid.

Haapsalu avapeol restoranis Flamm astub üles üks sagedasematest Augustibluusil esinejatest – Tartu slide-kitarrist Andres Roots. „Ta on soolot teinud ja paljude erinevate kooslustega Augustibluusil esinenud, mitte ainult oma Tartu pundiga, vaid toonud esinejaid Inglismaalt ja Soomest. Ta on Augustibluusi tutvustaja maailmas,” ütles festivali peakorraldaja Indrek Ditmann Rootsi kohta.

Alates aastast 2000 on Roots Augustibluusil esinenud 15 korda.

„Midagi väga teistmoodi ei ole kui eelmistel aastatel,” ütles Ditmann tänavuse festivali kohta. 2.–4. augustil toimuval festivalil on sama palju esinejaid ja lavasid kui eelmistelgi aastatel. Ditmanni sõnul kasvab iga aastaga Eesti esinejate osakaal. „Bluusitegijaid on juurde tulnud ja noori ka; ei ole, et kodumaist bluusi esindaksid ainult vanamehed,” ütles ta.

Üks kohalikest Augustibluusi pealaval esinejatest on ansambel Bourbon Sugar, kes esineb ka täna Tallinnas toimuval avapeol. „Väga hea noore energiaga bänd,” ütles Ditmann.

Esinejaid on tänavusel Augustibluusil Itaaliast, Rootsist, Inglismaalt, Soomest, Prantsusmaalt, Austriast, Lätist ja Venemaalt. Peaesineja on traditsiooniliselt USAst. Täpne ajakava saab Ditmanni sõnul avalikuks mai alguseks, tavaliselt on kava avalikustatud jaanipäeva paiku.

Nii Haapsalus kui ka Tallinnas on Augustibluusi avaüritus kell 21. Haapsalus peetakse see restoranis Flamm ja Tallinnas Urban Baris. Peale esinejate teatavaks tegemise müüakse avapeol soodsa hinnaga suvise festivali passe. Internetis algab passide müük reedel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments