Valimispäev: kl 16.35, Nõval on valimas käinud üle 70 protsendi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Rivo Ööbik on nende valimiste ilmselt kõige sportlikm hääletaja. Foto: Urmas Lauri

Fotod: Urmas Lauri

Kuigi Nõva valimisjaoskonnas pole õhtupoolikul peale komisjoni liikmete  kedagi, on valimisprotsent kõrge – koos e- ja eelhääletanutega on Nõval valimas käinud 220 inimest – 70,5 protsenti.

Jaoskond asub esimest korda koolimajas ja seal on valimas käinuid sada.

“Ei, 101,” täpsustab valimiskomisjoni liige Mariete Nekraš. “Kell 16 oli sada, üks tuli pärast seda juurde.”

Kokkuvõtteid tehakse valimispäeval kolm korda – kell 12, kell 16 ja kell 20.

Lääne Elu jaoskonnas olles tuleb veel kaks valijat ja Nekraš loodab, et tuleb veel.

“Tuleb. Tuleb-tuleb,” on Nekraš kindel.

Päris järjekorda ei ole ukse taga olnud, käidud on ühtlaselt ja valijad on Nekraši sõnul end hästi ette valmistanud.

“Keegi ei kiru, tulevad, valivad, lähevad ära,” ütleb Nekraš.

Nõval pole traditsioonilisi valimiskabiine, nagu on olnud igal pool mujal. Nõval valija seisma ei pea, vaid saab istuda piirdega varjatud laua taha.

Kui valijail on aega jaoskonda tulla kella 20ni, siis komisjoni töö sellega ei lõpe. Kui Risti jaoskonnas pakuti, et häälte lugemine võtab oma paar tundi, siis Nõval on sedeleid vähem. Nekraš arvab, et poole tunniga saab vast loetud. Tehakse protokoll, sedelid pannakse erakondade kaupa ümbrikutesse, siis valimiskasti, mis plommitakse. Kast viiakse selsamal õhtul valla keskusesse Taeblasse.

Lääne Elu sõidab täna, valimispäeval, jaoskonnast jaoskonda, et teha reportaaži ja anda nii lugejaile päeva jooksul ülevaade, mis jaoskondades toimub – missugused on meeleolud, mida rahvas räägib, kui palju on valijaid jne. Mis silma hakkab, sellest ka lugejaile teada anname.

Loodame, et olete meiega. Plaanis on läbida Läänemaa ja kunagised Hanila ning Lihula trassil Virtsu-Vatla-Kõmsi-Tuudi-Lihula-Kirbla-Kullamaa-Palivere-Martna-Risti-Nõva-Pürksi, kokku 12 jaoskonda.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments