Lääne-Nigulas ei kakelda tänaval, vaid kodudes

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Politseinikud Kiur Klippberg ja Indrek Tohter andsid Lääne-Nigula volikogule ülevaate õiguskorrast vallas. Foto: Urmas Laurti

Lääne-Nigula vallas registreeriti mullu 63 lähisuhtevägivalla juhtumit. Eesti muude piirkondadega võrreldes on see erakordselt suur, nentis Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter.

Haapsalu politseijaoskonna juht Indrek Tohter ja piirkonnapolitseinik Kiur Klippberg andsid tänasel Lääne-Nigula volikogu istungiil ülevaate õiguskorrast vallas.

Aastaga suurenes lähisuhtevägivalla juhtumite arv 12 võrra. “Ma ei oska öelda, kuidas lähisuhte vägivallatsemist vähendada, sest aastate lõikes on kõikumine suur,” nentis Tohter. Ka mõned vanglast vabanenud vägivallatsejad või mõned vanglassee sattunud võivad statistikat oluliselt mõjutada.

2018. aastal registreeriti Lääne-Nigula valla territooriumil kokku 118 kuritegu, mis on 15 võrra rohkem kui 2017. aastal.

Rohkem on kehalisi väärkohtlemisi. 2017. aastal oli selliseid kuritegusid vallas 31, mullu aga 37.
Aastaga suurenes ka varguste arv. Tunamullu oli 18, mullu aga 22 vargust. Joobes juhte tabati vallas tunamullu 20, tunamullu aga 23.

Väärtegusid lisandus aastaga 60. Tunamulli registreeriti 740, mullu aga 800 väärtegu. Enamik väärtegutest, 737, olid liiklusalased.

Vähenenud on alaealiste väärtegude arv. Tunamullu registreeriti alaealiste väärtegusid 35, mullu aga 16.

Indrek Tohter nentis, et tasuta transpordil on ka oma varjukülg. Nimelt on lisandunud juhtumeid, kus alaealised sõidavad bussiga mõnda teise piirkonda pahandust tegema.

Politseinikud pakkusid lahendusi kuri- ja väärtegude tuvastamiseks. Nõiteks paigaldada numbrituvastusega valvekaamerad Lääne-Nigula valla sisenevatele suurematele teedele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
H.F
5 aastat tagasi

aga sõidukaart peab olma isikustatud.on kõik selge

Zanders
5 aastat tagasi

Andrei Taratuhhin on õige kirjapilt…

Soh
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Kusjuures ei ole

seda et
5 aastat tagasi

Minu teada on Haapsalu politseijaoskonna juht ikka Andrei Taratuhin.

Zanders
5 aastat tagasi

Kas mina olen ka arvel?