Jooksja Argo Jõesoo käib Keenias treenimas

Külalisi võõrustav Eesti Maja Keenias. Foto: erakogu

Nädalavahetusel toimunud Eesti sisemeistrivõitlustel kergejõustikus ilmselt suurt rõõmu tunda põhjust pole. Eesti koondis märtsi algul toimuval Euroopa sisemeistrivõistlusteks ühtki kandidaati juurde ei saanud. Kõige lähemal sellele oli Grete Udras, kes ületas kõrgushüppes 1.88, mis siiski 2 cm vähem osavõtunormist. Võimalik, et Euroopa kergejõustikuliit võib Eesti kergejõustikuliidu taotluse põhjal talle anda esinemiseks eriloa.

Sündis siiski üks Eesti siserekord. 16. aastane Jekaterina Mirotvortseva Sillamäelt käis 3000 m uueks rekordiks 13.49,43.

Üldiselt oli meistrivõistlutest osavõtjaid hõredalt. Paljudel aladel oli neid isegi vähem kui finaalikohti.

Ega Läänemaadki osavõtu arvuga suurt kiita pole võimalik. Oli ainult neli osavõtjat, kelledest kaks Haapsalu kergejõustikuklubi sportlast õpivad Audenteses. Nad mõlemad suutsid välja võidelda kuuenda koha. Kevin Sakson tõukas meeste kuuli 14.58 ja Anna-Maria Vjazemski jooksis 60 m tõkkeid ajaga 9,24.

Medal tuli Läänemaale 5000 m käimises. Jooksuklubi Tempo võistleja Ruslan Sergatsjov saavutas II koha ajaga 23.39,42.

Neljas võistleja oli Argo Jõesoo Läänemaa kergejõusikuklubist, kelle põhiala on siiski maratonijooks. Ta viibis 6. jaanuarist 7. veebruarini treeninglaagris Keenias peatuskohaga Eesti Majas Keenias. See maja on Tiidrek Nurme projekt Eesti sportlaste ja asjaarmastajate peatuskohana. Töötab juba kolmandat talve.

Kuna Jõesoo viibis pikalt laagris, otsustas ta end proovile panna lühematel maadel nii 1500 kui 3000 meetris. 1500 meetris oli tal kokkulepe treeningkaaslase Allasega, et ta veab esimese kilomeetri, mida Jõesoo suurepäraselt ka tegi. Tänu sõprade omavahelisele kokkuleppele tuli Olav Allase Eesti sisemeistriks 1500 m jooksus ajaga 4,00,44. Peale vedamise lõppu otsustas Jõesoo siiski lõpuni joosta, mis võttis talt palju jõuvarusid. Järgmise päeva 3000 m polnud ta enam taastunud ja tuli leppida 11. kohaga.

20. veebruaril lähevad Jõevee ja Nurme uuesti kolmeks nädalaks Keeniasse mäestikulaagrisse.

Kui veidi ringi vaadata, siis midagi avaldamisväärset ka leiab.

Läänemaa kergejõustikuklubis tuule tiibadesse saanud Pärnu Niidupargi klubi võistleja Gertu Küttmann (Lihulas põhikooli lõpetanu) saavutas kuulitõukes neljanda koha, tõugates 4 kg kuuli isiklikuks rekordiks 12.72.

Nädal varem oli ta tulnud Eesti A klassi meistriks, tõugates 3 kg kuuli 13.97.

Veel ühe Läänemaaga seotud kergejõustiklast võiks juttu teha. Gustav Adolfi gümnaasiumis õppivast Kristian Otlotist. Tema vanaema elab Uuemõisas, isa Omar käis keskmaajooksu treeningutel Haapsalu spordikoolis loo autori juures.
17. veebruaril saavutas A klassi kuuluv noormees täiskasvanute meistrivõistlustel kuuenda koha 800 m jooksus ajaga 1.57,88.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments