Lembitu Twerdjanski: naeruväärne piirang valimiste eel

Lembitu Twerdianski. Foto: Arvo Tarmula

Lembitu Twerdianski. Foto: Arvo Tarmula

“Mõtlen juba mitu tundi, kas kirjutada või mitte. Aga olen juba nii vana mees, et ei karda enam näida lollina,” kirjutas läänlane Lembitu Twerdjanski.

Nimelt hommikul kuulasin KUKUs ühe vabatahtliku valimise valvuri (VVV) selgitust lubamatu, kõlvatu ja seaduasevastase reklaami kohta vallalehes (või linnalehes). Näiteks nüüd jaanuaris või veebruaris saab kuskil vallas valmis nt jõusaal, ujula, mingi teenuspunkt, arstipunkti ruumid jne ja vallavalitsus teatab sellest vallalehes uhkusega. Siis on see lubamatu reklaam.


Kui kuskil omavalitsuses on võimul näiteks Reformierakond, Keskerakond või Sotsiaaldemokraadid (selliseid omavalitsusi on ju), siis ongi selline teade selle erakonna reklaamiks.

Kas sel juhul tuleks seda sündmust üldsuse eest salajas hoida ja avaldada võib alles peale 3. märtsi avalikult, et vallas on avatud vallavalitsuse poolt uus jõusaal?


Asi kisub siis ju naeruväärseks. Minule tuletab see meelde mu noorusaegu 1940-1950tel, kui paljusid asju ei tohtinud rääkida ja kirjutada, selle eest karistati rängalt.


Või olen ma tõesti millestki valesti aru saanud?

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Abc
5 aastat tagasi

Vanahärra on väga õigesti aru saanud.

väga
5 aastat tagasi
Reply to  Abc

õige tähelepanu juhtimine L.T poolt. Tundub, et maad on võtmas kollektiivne lolliks minemine- keelame ära, vähendame, hoiame kokku teenustega, räägime hariduse tähtsusest, aga midagi ei tee ( Nõva kooli näide) ,räägime laste heaolust, aga topime lapsed soojakutesse ( Linnamäe näide) ja Taebla kooli näide, kus lapsed juba pikka aega ebaharilikes tingimustes peavad õppima. Haapsalu teedest ja tänavatest ei tasu rääkidagi, korralagedus missugune.