Lihula erihoolekande peremajad saavad kolmapäevaks valmis

Lihula erihoolekande peremaja. Foto: erakogu
Lihula erihoolekande peremaja. Foto: erakogu

Kolm Lihula erihoolekande peremaja avab kolmapäeval sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

„Lääneranna vallavalitsusel on vedanud töövõtjaga, sest ehitusprotsess on sujunud tõrgeteta,” ütles Lääneranna valla hankespetsialist Rein Kruusmaa.

Peremajad ehitas Mercur Trust OÜ. „Tööd on teostatud etteantud lühikese aja vältel ja kvaliteetselt. Vaatamata sellele, et Oja tn ei kanna oma nime asjata ja sügisperioodil raskendas välitööde teostamist märg ilm, on enamik töödest valminud tähtaegselt: kevadesse jääb üksnes haljastustööde lõpetamine,” ütles Kruusmaa.

Kolme kümnekohalise peremaja ehitamine maksab 1,04 miljonit eurot. Sellest 85 protsenti katab  Euroopa regionaalarengu fond, mille eesmärgiks on luua psüühilise erivajadusega inimestele kaasaegsemad ja kodusemad elutingimused ning parandada nende võimalusi osaleda kogukonna elus ja tarbida avalikke teenuseid.

Majades on kokku 765 ruutmeetrit pinda. Igasse majja on planeeritud avatud köök koos vajaliku köögitehnikaga. Hetkel on kavandatud, et hommikusöök valmistatakse igas peremajas kohapeal tegevusjuhendaja juhendamisel, lõuna- ja õhtusöök tuuakse lähedal asuvast sotsiaalhoolekande keskuse köögist. Sõltuvalt elanike oskustest on võimalik kohapeal ka suuremat sööki valmistada.

Eesmärk on, et peremajade elanikud teeksid tegevusjuhendaja juhendamisel võimalikult palju igapäevatoimetusi ise, kuid lõpliku panuse hulk sõltub siiski nende võimetest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pensionär
5 aastat tagasi

See on hea uudis.