Umbes 55 000 inimesel võib tekkida kohustus tulumaksu juurde maksta

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

55 000 inimest on tänavu üheksa kuu kokkuvõttes kasutanud maksuvaba tulu ettenähtust rohkem ning neil võib tuleval aastal tekkida kohustus tulumaksu juurde maksta, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Maksuameti viimastel andmetel ligi kuus protsenti kõigist tulusaajatest ületab oma tulumaksuvaba miinimumi – 55 000 inimest on kasutanud raha kokku üheksa miljoni euro eest rohkem. Nendele on maksuamet saatnud selle aasta jooksul ligi 60 000 hoiatust, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Teated maksukohustuse tekkimisest on avaldnud oma mõju.

“Umbes pool teavituste saajatest järgmiseks kuuks on midagi muutnud. Kas nad on siis maksuvaba tulu kasutamist vähendanud, ära lõpetanud või siis on ka neid, kes on otsustanud, et nad ei tee midagi. Sel aastal me rohkem teavitusi personaalselt ei saada, küll aga on kõigil võimalik e-maksuametis ise käia vaatamas, kuidas nendel tulu on deklareeritud ja maksuvaba tulu kasutatud,” rääkis maksu- ja tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi.

Uuel aastal, kui tänavune aastatulu on selgunud, teavitab maksuamet valesti maksuvaba osa hinnanud inimesi tuludekalaratsiooni esitamisest.

Loe pikemalt ERR-i portaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Loll saab ka kirikus peksa!

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Kui on vastu võetud tulumaksuseadus siis mida see maksuamet enam hoiatab.Teisest küljest kuidas on võimalik maksuvaba tulu kasutamine lõpetada ?
Maksuametis pole inimesed põhitööga piisavalt koormatud ja otsivad asendustegevust !