Indrek Kasela: jätke kolmeeurose kohvi joomine järele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kohvitass.
Kohvitass.sela

Kalatöötlemisfirma PRFood juhataja Indrek Kasela ütles intervjuus tehnoloogiauudiste portaalile Geenius, et hinnatõusu vastu tuleb protestida aktiivse kodanikuvastupanuga.

„Näitame oma protesti hinnatõusu vastu sellega, et ostame asju internetist ja ostame toitu poest, kokkame kodus või saadame sõbra Lätti,” ütles Kasela.

Kasela sõnul pole Eesti probleem madalad palgad, vaid elukallidus. „Näiteks toit on meil käibemaksu tõttu 20 protsenti kallim kui Hispaanias. Kütuse hind on sama, mis Soomes. Aga miks? Mitte sellepärast, et kusagil maksab naftabarrel sada dollarit, vaid sellepärast, millised maksud Eesti on sinna otsa pannud,” ütles Kasela. „Telliskivi loomelinnakus maksab võileib maksab 5,5 eurot. What the hell, see on sama hind kui Londonis? Tulge mõistusele, jätke kahe ja poole ning kolmeeurose kohvi joomine. See ei ole normaalne. Me peaksime rohkem võitlema hinnatõusuga.”

„Ma alati naersin nende soomlaste üle, kes arvutasid eurod mummon markkaisse (vanaema markadesse) ümber, aga aeg-ajalt tasub seda teha. Eriti, kui lähed oma 45kroonist kohvi jooma,” ütles Kasela.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tarmo
5 aastat tagasi

Hetk kohvikus selle kolmeeurose kohviga on igati nauditav. mingid naudingud peavad elus ikka alles ka jääma, istud meeldivas kohas, kohvitass ees ja naudid hetke. Mõnus.

spetsialist
5 aastat tagasi

Ühe tassi kohvi valmistamiseks kulub 10 gr. ube või pulbrit,nii et tassi omahind on 10 senti,kui kilo ube maksab 10 eurot,eks arvestage mitu protsenti on hinnale lisatud( 3000).

K.S.
5 aastat tagasi

Õige, 800 euro eest saab juba väga hea kohvlmasina ja mure murtud…

Jaan
5 aastat tagasi

Päriselt sõltub kõik ikkagi sellest, mis kohviga on tegu ja kuidas seda valmistatakse…

Siberi Rahaboss
5 aastat tagasi
Reply to  Jaan

jh, nt. piiteris ja moskvas saab kahesaja rutsi eest täitsa korraliku kohvi mitmes variandis.

Siegfried der Volsung
5 aastat tagasi

Ma ei ole nous, kohv on 3 eurot sest teie turg on väike ja te ei kuluta, maksud siin ei ole nii korged.

Arvos
5 aastat tagasi

Õige! Ei osta põhimõtteliselt ülemakstud hinnaga kohvi. Samal põhjusel ei külasta Risti putkat kus kallid hinnad.

ja-jah
5 aastat tagasi
Reply to  Arvos

pole eluski kuskilt putkast,kioskist või bensukast kohvi ostnud–1liitrile kohvile kulub nii u.50gr. kohvipuru, seega 1liitrist saaks 3korralikku suurt tassitäit. kui hind on 3euri, siis 9euri teenib liitrist kohvist
Kohviubade 1kg pakk on 10eurot, kui 100gr saame 6 tassi, siis 1kg ubadest 60tassi x 3eur(tassi hind) -180 eurot Kulus kilo ube, vett, natuke suhkrut ja kohvikoort( kokku 20euri ehk)
180-20 ja saame puhaskasu 160 euri (no ei ole nii loll, et seda kohvi sellise hinnaga osta).
Nõus korraliku kohvi eest 1euro välja käima ja siis on ka kohvik veel igati üle makstud.

ohh
5 aastat tagasi
Reply to  ja-jah

Ma pole ka nii loll, et ostaks kuskilt 3.-eest tassi kohvi. Ma ostan 3.- eest sooduka ajal PAKI kohvi ja joon palju taha. Reisin väga palju ja pole elu sees isegi kuskil välismaal kohvitassi eest 3.- maksnud.

Kohalik
5 aastat tagasi
Reply to  ja-jah

3 eur on vast jah palju, aga hinna sees on ka masin ja inimene koos palga ja maksudega, ruumi rent jne. Muidugi on mõistlik kohvi kodus juua ja nii kodust tööle minnes tanklast kohvi kaasa mitte haarata. Aga sellised arvutused on ka liig.

Arvos
5 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Siiski see inimene ei müü vaid kohvi vaid ka kõike muud.

töötu
5 aastat tagasi
Reply to  Arvos

Kohv 3 eurot !??? Mustamäel saab kiirtoiduputkast 1 (ühe) euro eest portsu pelmeene hapukoorega.