Haapsalus algas noorteõhtute sari

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Esimene kaheksast teemaõhtust peeti reedel kultuurikeskuses. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskuses anti reedel avalöök noorteõhtute sarjale “Suhte ehituskivid noortele”.

Sari kutsub noori kuulama ja kaasa mõtlema, kuidas ehitada üles terve ja toimiv suhe ning seda hoida. Tugev maja koosneb mitmest osast, mis on omavahel sobituma pandud ja vajalikud, et hoone korralikult püsti seisaks ja seal oleks hea elada. Nii on ka suhtega. Kuidas luua suhe, mis pole õlemajake, mida iga tuuleiil räsib, vaid turvaline ja toetav paik? Sellele ja paljudele muudele küsimustele saavad noored vastused kaheksa “Suhte ehituskivide” teemaõhtu jooksul.

“Meie eesmärk on noori nõustada erinevas suhetega seotud küsimustes ning näidata, et terved ja üksteist toetavad suhted peredes on võimalikud,” ütles ürituse peakorraldaja Mirjam Tinno, kes juhib ka Haapsalus äsja avatud EELK perekeskust ning töötab Läänemaa ühisgümnaasiumis suhtlemispsühholoogia õpetajana. “Sarja lõppedes on noored õppinud ennast paremini tundma, saanud inimsuhete alaseid teadmisi ja oskavad näha teisi inimesi ning eluolukordi avaramalt.”

Igal teemaõhtul käsitletakse ühte olulist suhte “ehituskivi”: pühendumine, armastus, usaldus, konfliktid, andestus, intiimsus ja seksuaalsus, teod, sõnad ja emotsioonid. Juttu tuleb ka armastuse mitmest näost: sõpruslik, teeniv, kiindunud ja erootiline.

Sarja “Suhte ehituskivid noortele” korraldavad viis Haapsalu kogudust koostöös EELK perekeskusega: EELK Haapsalu Püha Johannese kogudus, Eesti metodisti kiriku Haapsalu kogudus, Haapsalu baptistikogudus, Eesti evangeelsete ja vabakoguduste liidu Haapsalu kogudus ja Ridala baptisti kogudus.

Kogunemised toimuvad iga kuu esimesel reedel kuni maikuuni. Ürituse kohta leiab lisainfot Facebooki lehelt ja Instagrammist SÄRTS noortekas (@sartsnoortekas). Projekti toetavad Haapsalu linn, Sempre ja EELK perekeskus.

Järgmine “Suhte ehituskivide” noorteõhtu toimub 5. oktoobril kell 19 EMK Haapsalu metodisti kirikus (Endla tn 6).

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aga
3 aastat tagasi

las õpetavad.Kodudes pole ju lastele aega,issid soomes tööl,üksikemad kahel töökohal…koolidel on õppekavad,mida tuleb täita.Kellelgi pole aega noorega lihtsalt rääkida ja kuulata teda.Kui mõni noor sealt abi saab, midagi õpib või teda lihtsalt ära kuulatakse, siis ei ole selles ju midagi halba.

Liina
3 aastat tagasi

Kurb on lugeda, et kui noortele soovitakse õpetada terve suhte põhimõtteid, siis kohe tullakse sellel teemal halvustavalt kommenteerima.
See, kus keegi elada tahab, sellega ei peaks kirik kindlasti tegelema. Samuti on üritusel osalemine kõigile huvilistele avatud.

vanapagan
3 aastat tagasi

Ma tahaks näha mis moodi see kristlik noorte seksikasvatus välja näeb :)) huvitav, miks need järgmised kogunemised kohe metodisti kirikus peavad olema. Aga eks usku pööramisega peab juba varases nooruses pihta hakkama. Aga eks kristlaste kaader linnavalitsuses tahab pildis olla muidu ei saa Vikman ja Vahuvarm valimistel hääli.

kalevipoeg
3 aastat tagasi

Vata kui tore viis kogudust on nüüd seljad kokku pannud et peresuhetes noori aiadata. Huvitav on aga see et sellega nad tegeletud ei saa et noored siit läänemaalt ära ei läheks. Sisuliselt peab see noor inimene olemas siin läänemaal nagu kodutu. Tasuvaid töökohtasid pole, elusaset ka ei ole. Ega kogudusejuht Peeter Vikmanil pole kavas selle teemaga tegelema ka hakata. AGA MUUDKUI LOOGE AGA PEREKOND ET TEIE SUGUSEID ORJE SAAKS VEEL ROHKEM OLEMA KEDA MAKSUDE KAUDU SAAKS LÜPSTA.