Jaanus Ratas: Jaanus Karilaid peab õiguskomisjoni esimehe kohalt tagasi astuma

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Ratas. Foto. Urmas Lauri
Jaanus Ratas. Foto. Urmas Lauri

Reformierakonna juhatuse liige Jaanus Ratas on seisukohal, et Riigikogu ōiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid peab seoses Haapsalu Linnahoolduse OÜ kriminaaluurimisega tagasi astuma.

„Jaanus Karilaid ei usalda Haapsalu Linnahoolduse OÜ kriminaaluurimises uurimisorganite tööd, vaid on tellinud kahtluste kõrvaldamiseks “sõltumatu” auditi. Selline usaldamatus uurimisorganite vastu pole Riigikogu õiguskomisjoni esimehele kohane, eriti arvestades, et kahtlustatavateks on Karilaiu enda poolt välja valitud ja ametisse nimetatud Haapsalu Linnahoolduse OÜ tegevjuht ja Keskerakonna koalitsioonipartnerist nõukogu liige,“ ütles Ratas.

Haapsalu Linnahoolduse OÜ asutati jaanuaris 2015 ja Jaanus Karilaid on sellest ajast kuulunud ettevõtte nõukogusse. Nõukogu esimehena valis Jaanus Karilaid Alo Lõpsi Haapsalu Linnahoolduse tegevjuhiks, nimetades teda Haapsalu linnavolikogu kõige distsiplineeritumaks liikmeks.

„Selle aasta alguses “korrastati juhtimistruktuuri” Haapsalu Linnahoolduses Karilaiu initsiatiivil selliselt, et kahe juhatuse liikme asemel sai ainuõiguse ettevõtte nimel tegutsemiseks just Alo Lõps. Pole kahtlust, et just Karilaid nõukogu liikmena on Haapsalu Linnahoolduse OÜ juhtimisest osa võtnud,“ märkis Ratas.

“Karilaiu püüd end Haapsalu Linnahoolduse OÜ tegemistest distantseerida ning õiguskaitseorganeid alavääristada on olnud muljetavaldav, aga faktid tema kasuks ei kõnele. Kui on alust teostada kriminaaluurimist, siis peab nii avalikkuse kui ka asjaosaliste huvides toimuma võimalikult kiire ning põhjalik uurimise läbiviimine. Käesoleval juhul pärsib seda kindlasti linnapea Urmas Suklese ja Karilaiu paralleeluurimise läbiviimine ning oma semude ametispüsimise kaitsmine,” ütles Ratas.

Haapsalu linnajuhtimises on tekkimas kahetsusväärne käitumismuster, mis sai alguse Haapsalu turu juhi vallandamise ja Alo Lõpsi vastu vahetamisega, ning mis kulmineerus nüüd kuriteokahtlustusega Linnahoolduse OÜs. Kindlasti ei ole selline käitumine riigikogu õiguskomisjoni esimehele ja linnavolikogu juhile kohane,“ arvas Ratas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
latse
5 aastat tagasi

suu ei valeta

Urmas Sukles
5 aastat tagasi

Jaanus Ratas juristina peaks teadma, et Eestis mõistab inimese süüdi kohus, mitte politsei, meedia või Reformierakond !

#ARI
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

ja milleks sa siis oma “sõltumatut” uurimist läbi viid?

linnakodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

hr Sukles,
aga kui selgub, et on kriminaalid, siis kas astute ise ka tagasi?
Praegu on kahtlustused ja teie lubate neil ametis jätkata ehk annate oma garantii kõikidele tegudele, mida praegu Lõps ja Lepp oma ametites teevad.
Kui selgub, et kahtlustused ei pea paika, siis saavad ju ametitesse naasta. pole ju probleemi. aga kui selgub, et kriminaalid, siis on väga pahasti…

Marek
5 aastat tagasi
Reply to  linnakodanik

Sukles selle päti siis ja tõigi.

Marek
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Sukles vist jälle veits palju hundijalavett tarvitanud. Ratas soovitas Karilaiul õiguskomisjoni esimehe kohalt tagasi astuda, mitte vabatahtlikult Tartu vanglasse minna. Selline libe limukas õigust juhtima kahtlemata EI SOBI.

Taas
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Ja milleks siis tõekomisjon?

Haapsalust
5 aastat tagasi
Reply to  Urmas Sukles

Urmas, loe veel korra artikkel läbi, saad ehk aru millest jutt. Sinusugune inimene peaks mõistma mitte, jokk süsteeme otsima. Teil endal ka parem kui Karilaid uttu tõmbaks.

Mart
5 aastat tagasi

Kohe saame teada, mida Karialid reformierakonnast arvab…

Vello
5 aastat tagasi
Reply to  Mart

Aga mida reformierakond rahapesu skandaalist arvab,kuidagi seisukoht puudub? MIKS? Olen Luige valija aastaid ja nüüd ei leia isegi reformierakonna seisukohta!

Ratasel
5 aastat tagasi
Reply to  Vello

on õigustatud küsimus- lõpuks vastustavad ikka Sukles ja Karilaid. Pole ju mõtet ennast õigustada ja puhtaks pesta. Kriminaaluurimine selgitab, kas liikus ka mingi raha väljaspool hanke ametlikku raha, see ,et hankeseadust rikuti on ju juba selge ja sellest olid teadlikud nii Karilaid kui Sukles. Ilmselt on aeg mõlemil linnajuhtimisest jalga puhata, siis vast hakkab ka Haapsalu arenema kaasaegse linna suunas