Balti noorte U-18 matšilt Lääneranna valda hõbemedal

Gertu Küttmann esineb lõpuaktusel tänukõnega. Foto: erakogu
Gertu Küttmann esineb lõpuaktusel tänukõnega. Foto: erakogu

Neljapäeval ja reedel Võrus toimunud Balti noorte U-18 matšil võitis tüdrukute vasaraheites tulemusega 48.89 teise koha Lääneranna valla elanik Gertu Küttmann.

Küttmann on edukas õppursportlane. Ta lõpetas tänavu edukalt Lihula põhikooli, lõputunnistusele eksis viite hulka ainult kaks nelja.

Vasaraheite algtõed omandas ta kaks aastat tagasi Haapsalus Läänemaa kergejõustikuklubi liikmena, käies selleks Lihulast Haapsallu treeningutele.

Üldkokkuvõttes võitis tänavuse U-18 Balti matškohtumise Eesti 271 punktiga, edestades Leedut 20 ja Lätit 45 punktiga.

Vasaraheite tüdrukutele tõi Eestile esikoha USAs Providence´is elav eestlanna Annika Emily Kelly tulemusega 57.41 Kelly oli tänavusel noorte Euroopa EMil üheksas. Järgmisel aastal on Kelly juba juunior.

Seega jääb Küttmanni kanda järgmine aasta U-18 vanuseklassi vasaraheite liidriroll Eestis, kus tähtsamaks võistluseks saab olema vanuseklassi maailmameistrivõistlused. Selleks on vaja ainult vastav norm täita.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments