Mullihotell kolis Haapsallu vana sõjakomissariaadi õuele

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Mullihotell. Arvo Tarmula
Kristi Märk ja Sabine Burger loomemaja rõdul. Arvo Tarmula

Kolm aastat tagasi Kirbla astangul tuntust kogunud mullihotell kolis Haapsalusse Õhtu-Kalda loomemaja hoovi, kuhu teda võib vaatama ja katsuma minna.

Jurist Ermil Miggurile kuuluv mullihotell on hiiglasuur luksuslik telk, mis on kuus aastat kasutusel olnud suvise hotellitoana ja pakkunud majutust.

„Nii ilus ta enam ei ole, et teda sellena kasutada, nii et mullihotell kolis meile pensionipõlve pidama,” ütles Õhtu-Kalda loomemaja üks eestvedajaid Kristi Märk.

Haapsalus mullihotellis kedagi raha eest majutama ei hakata. Küll aga on kavas mullihotellis üht-teist korraldada, näiteks tuua sinna muusikuid, sest hotellis on omapärane akustika.

Miggurile kuuluv mullihotell on pakkunud suvist majutust 2012. aastast – kõigepealt endise Hanila valla kadakate vahel, siis Kirbla astangul 2015. aastal. Mullihotelli eluiga on viis-kuus aastat ja nii tõigi omanik veidi väsinud kupli oma hea sõbra Märgi juurde vanaduspõlve pidama.

Märgi sõnul on mullihotell üks element kavandatavast loomemajast. See aitab vana maja ellu äratada ja kuulub ühe vaatamisväärsusena Haapsalu vana sõjakomissariaadi kompleksi.

Õhtu-Kalda loomemaja eestvedajad on Mark ja Sabine Burger ning Aljona Tubaleva ja Reili Tuulmets, kelle unistus ja eesmärk on vana maja korda teha ja kujundada sellest paik, kus saaksid töötada ja elada kunstnikud, fotograafid, kirjanikud jt loomeinimesed.

Mullihotelli saab vaatama minna kolmapäevast pühapäevani kella kahest päeval kella üheksani õhtul (või siis kui väravad on avatud).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments