Alaealised pätipoisid. Või abivajajad?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalus vandaalitsevate alaealiste teod on juba ammu linnaelanike valuläve ületanud ja üha sagedamini küsitakse, miks politsei neid ei karista.

Nii politsei kui ka teised probleemsete lastega tegelevad inimesed rõhutavad, et karistamise asemel vajavad need lapsed hoopis abi.

„Artur (nimi muudetud – toim.) on ohtlik iseendale ja ka teistele. Ta on abi vajav laps,” ütles Haapsalu noorsoopolitseinik Sirje Treimann.
Artur on politseile tuttav juba kaheksa aastat. Kui poiss oli kuueaastane, jooksis ta esimest korda kodunt ära. Päris pahandused hakkasid pihta hiljem. Poisi ema on ahastuses, sest mingil hetkel libises rüblik tema mõjusfäärist välja ja muutus täiesti kontrollimatuks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Mulle jääb hetkel arusaamatuks, et kui poiss on juba kuue aastaselt kodust ära jooksnud, siis kus oli sellel ajal lastekaitse? See oli juba ilmselge ohumärk.

Kägu
5 aastat tagasi

Kuna meil pätte ei karistata,vaid hoopis nende korralekutsujaid, ongi tulemus käes. Ja aina hullemaks läheb. Seda saaavad oma nahal tunda varsti kindlasti ka meie ülileebed kohtunikud. On suur viga pidada kohtunikke ametis eluaegselt- tihti nad irduvad reaalsest elust. Max. aeg peaks olema 10 aastat.