4

Katrin Tiido: probleemsed lapsed vajavad abi

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Aafrika vanasõna ütleb: on vaja tervet küla, et laps üles kasvatada. Meie kõik vajame enda ümber rohkem kui ühte inimest, et anda lapsele eluks vajalikud kogemused. Lapsi peab õpetama tegema vahet heal ja halval, sest elus tuleb ette palju keerulisi olukordi. Lapsed õpivad palju ka sellest, mida nad kogevad väljaspool kodu. Kui pere ei suuda lapsele piisavat tuge pakkuda, peaks appi tulema kogukond – nn küla. Koos üksteist toetades suudame üles kasvatada õnneliku lapse, kes tuleb endaga tulevikus ise toime. Lapsed ootavad meilt, täiskasvanutelt, rohkem hoolimist. Nad soovivad, et neid märgatakse ja tunnustatakse. Selle läbi muutuvad ka lapsed avatumaks ja julgevad oma probleemidest rohkem rääkida.

Haapsalu põhikooli sotsiaaltöötaja Katrin Tiido

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Üks küsimus ainult..
Üks küsimus ainult..

Lapsi on vaja kasvatama hakata, see oleks kohe suur abi! Karistamatuse tunne on võimust võtnud!

viimane wiking
viimane wiking

Absoluutselt õige. Katrin lõi kunagi mendi maja aknad sisse istsu plate peal, oeh… või mälu petab.

Üks kahest
Üks kahest

Kahjuks petab jah, see oli teine Katrin.

Kent
Kent

Rosing oleks ka abi vajanud ehk? Mida kuradit siin targutada:)

wpDiscuz