1

“Pealtnägija”: Lääneranna valla laskepaik üllatas naabreid

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets vaidleb ministeeriumiga 18 700 euro pärast, mille riik peaks vallale tagasi maksma. Foto: Urmas Lauri
Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallas Peantse külas elavate Raul ja Helgi Linde kodutalu kõrvale, metsatuka taha tekkis aasta algul laskepaik, mida kasutavad peamiselt kaitseliitlased, vahendas “Pealtnägija”.

Uudis laskepaigast 500 meetri kaugusel nende kodust oli Lindedele ootamatu. Veelgi enam ehmatas Raul Lindet, kes on ise kaitseliitlane ja teab relvakasutamise reegleid, see, et suletud karjääri rajatud laskepaigas vedeles maas sadu Kalašnikovi ja siledaraudsete relvade padrunite hülsse.

Et lähimad naabrid kuulsid enda sõnul lasketiirust alles siis, kui paugud kostma hakkasid ja lasketiiru esindajad ühtegi kontakti maha ei jätnud, arvasid nad esmalt, et tegu on isetegevusega. Lääneranna vallavanema Mikk Pikkmetsa sõnul siiski mitte. “Siinkohal võin öelda, et see on olnud uue valla tegemata töö, et ei ole uue valla poolt käidud personaalselt,” sõnas Pikkmets.

Ligi kolmehektarilise maatüki andis RMK rendile koolitusettevõttele S-Arms, kes rajab sinna laskepaika. Sellest on teadlik ka kohalik omavalitsus, kes andis selleks loa.

Loe täispikkuses siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
punaparun
punaparun

küll uus aeg, aga vanad kombed, saksad teevad mis tahavad, kohalik inimene on nende silmis nagu kärbse s..t

wpDiscuz