“Pealtnägija”: Lääneranna valla laskepaik üllatas naabreid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets vaidleb ministeeriumiga 18 700 euro pärast, mille riik peaks vallale tagasi maksma. Foto: Urmas Lauri
Mikk Pikkmets. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallas Peantse külas elavate Raul ja Helgi Linde kodutalu kõrvale, metsatuka taha tekkis aasta algul laskepaik, mida kasutavad peamiselt kaitseliitlased, vahendas “Pealtnägija”.

Uudis laskepaigast 500 meetri kaugusel nende kodust oli Lindedele ootamatu. Veelgi enam ehmatas Raul Lindet, kes on ise kaitseliitlane ja teab relvakasutamise reegleid, see, et suletud karjääri rajatud laskepaigas vedeles maas sadu Kalašnikovi ja siledaraudsete relvade padrunite hülsse.

Et lähimad naabrid kuulsid enda sõnul lasketiirust alles siis, kui paugud kostma hakkasid ja lasketiiru esindajad ühtegi kontakti maha ei jätnud, arvasid nad esmalt, et tegu on isetegevusega. Lääneranna vallavanema Mikk Pikkmetsa sõnul siiski mitte. “Siinkohal võin öelda, et see on olnud uue valla tegemata töö, et ei ole uue valla poolt käidud personaalselt,” sõnas Pikkmets.

Ligi kolmehektarilise maatüki andis RMK rendile koolitusettevõttele S-Arms, kes rajab sinna laskepaika. Sellest on teadlik ka kohalik omavalitsus, kes andis selleks loa.

Loe täispikkuses siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
punaparun
6 aastat tagasi

küll uus aeg, aga vanad kombed, saksad teevad mis tahavad, kohalik inimene on nende silmis nagu kärbse s..t