Olev Remsu tutvustab Haapsalu raamatukogus oma raamatut „Väikelinna baabad“

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Olev Remsu Foto: Lemmi Kann
Olev Remsu Foto: Lemmi Kann

Teisipäeval 17.30 tutvustab Olev Remsu Haapsalu raamatukogu lugemissaalis möödunud aasta lõpus ilmunud Haapsalu-teemalist raamatut „Väikelinna baabad“.

Jaan Martinson on Eesti Päevalehes kirjutanud, et „Väikelinna baabad” on justkui Supilinna triloogia sovjeetlik eriväljaanne, kus tegevus on viidud Haapsallu ja tegelasteks vaprad punalendurid ja nende baabad.

„Mõtlesin, et osa jutte, mida Voldemar Pinn on mulle Haapsalu kohta rääkinud, tuleb avalikkuse ette tuua. Minu arvates moodustab meie kõigi teadmine rahvusliku ühismälu. Kellel midagi sotsiaalsemat teada on, ei tohiks seda jätta enda teada. See on nagu heategu teistele,“ rääkis Remsu Lääne Elule raamatu kirjutamise ajenditest.

Kui Kiltsis oli lennuväli, tundis Pinn ohvitsere ja teadis selliseid asju, mida ükski ajaleht tollal ei avaldanud. „Baabades” on Remsu püüdnud neid mälu järgi talletada.

Olev Remsuga vestleb Riina Tobias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments