Itaalia muusika festivalil soojendab Pupot Beati Mandolini

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Beati Mandolini. Foto korraldaja

Eestist pärit ansambel Beati Mandolini soojendab Itaalia muusika festivalil 2. juunil Haapsalus peaesineja Pupot.

Beati Mandolini eestvedaja Ants Õnnis sattus Sitsiiliat külastades vaimustusse kohalikust mandoliinimuusikast. Nii sündis mehe eestvedamisel ansambel, mille repertuaari valiti tundelised armastuslaulud ja tulised tantsulood Sitsiiliast.

Itaalia muusika festivali laval saab lisaks Beati Mandolinile näha artiste Itaaliast. Õhtu peaesinejaks on Itaalia muusik ja telekuulsus Pupo (Enzo Ghinazzi). Laulja saavutas maailmakuulsuse lauluga “Gelato al Ciaccoloto” ja samanimelise albumiga, mis tõi kuulajateni ka hittloo  “Ciao”. 1980. aastal osales Pupo Sanremo muusikafestivalil ja võitis selle looga “Su Di Noi”. Lugude kirjutajana on Pupo loonud laule nii Ricchi E Poverile kui ka Umberto Tozzile ja Giancarlo Bigazzile. Pupo saabub Haapsallu 12-liikmelise live-bändiga.

Adriano Celentano laule esitab Haapsalu festivalil Celentano isklik sõber Adolfo Sebastiani koos bändiga. Tegemist on Itaalia muusikaekspertide hinnangul parima Celentano laulude kontserdiga. Koosluse loomiseks ja laulude esitamiseks andis idee Adriano Celentano pärast karjääri lõpetamist 15 aastat tagasi.

Itaalia popmuusikaga täidab Haapsalu piiskopilinnuse italo-disco meister Fransesco Napoli.  Tema karjäär algas 1980ndatel Saksamaal, kus ta sai kiiresti populaarseks tänu poplauludele, mida ta tõlgendas itaalia keelde. Fransesco Napoli album “Lady Fantasy” müüs 12 miljonit eksemplari 44 riigis. Kõige kuulsamad Napoli laulud on “Balla Balla”, “Marina”, “Borneo”, “Klaveripiano” ja “Ciao Italia”.

Itaalia muusika festival toimub Haapsalu Piiskopilinnuse õuel selle aasta 2. juunil. Samal ajal peetakse linnas Itaalia veinipidu, mis toob Haapsalu peatänavatele Itaalia maitseid ja veine.

Vaata ja kuula:

Beati Mandolini “Il Padrino”

https://www.youtube.com/watch?v=ZwJnrTn1LDs

Pupo “Gelato Al Cioccolato”

https://youtu.be/kZSmbObUzZA

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments