Ants Haavel ja Andres Laul Euroopa meistrivõistlustel kolmandal kohal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Monotüüp XV Orjakul. Foto: Jaak Nirgi

Hiiumaal Orjakul toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel Monotüüp XV jääpurjetamises on peale kaheksat peetud sõitu kolmandal kohal eestlased Ants Haavel ja Andres Laul. Esikohta hoiab Oleg Vasilevi ja Denis Karelskii paatkond Venemaalt.

Selle nädala esmaspäeval Orjakul alanud võistluseid on kimbutanud tuulevaikus ning eilse seisuga õnnestus maha pidada alles teine võistluspäev. Kokku on kahe päeva jooksul peetud kaheksa sõitu. Eilse seisuga on võistluste esikümnes koguni 7 eestlaste paatkonda.

Venemaa, Poola, Hollandi, Rootsi ja Eesti sportlased, kokku 28 võistlejat, asuvad taas võistlustulle täna, mil päeva lõpuks selgub ka 2018. aasta Euroopa meister Monotüüp XV jääpurjetamises.

Eesti jääpurjetajatest osalevad võistlustel: Olev Oolup ja Andrus Padu (Jahtklubi Dago), Ott Kolk ja Juhan Kolk (Saaremaa Merispordi Selts), Indrek Aavik ja Erki Riim (SMS), Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi (SMS), Ants Haavel ja Andres Laul (SMS/Kalevi Jahtklubi).

Esialgu Saksamaal toimuma pidanud võistlused toimuvad Eestis Hiiumaal tänu siinsetele suurepärastele jääoludele, kuna Kesk-Euroopa jääolud polnud sündmuse läbiviimiseks piisavad. Võistluste korraldusliku poole eest vastutavad Eesti Monotüüp XV Jääpurjetamise Liit koostöös Eesti Jääpurjetamise Liiduga.

Eesti Jahtklubide Liit seisab igapäevaselt purjespordi ja huvimeresõidu arendamise eest Eestis. Tegutseme järjekindlalt selle nimel, et purjetamise harrastajate, tippsportlaste ja regattide arv Eestis kasvaks aasta aastalt. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata meie purjesportlaste tippkonkurentsi jõudmisele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja tuua Eestisse kõrgetasemelisi purjetamisvõistlusi. Meie unistus on, et juba lähiaastail saame Eestis võõrustada mõnd maailmaklassi purjetamisregatti, näiteks Purjetamise Maailma Karika finaali või isegi Volvo Ocean Race’i. Hoiame Eesti kui mere- ja purjetamisriigi mainet aus!

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Sportland, Matek ja LTT.

Fotod: Jaak Nirgi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments