0

Praost Leevi Reinaru valiti EELK aasta kirikuõpetajaks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne praost Leevi Reinaru. Foto: Tiit Salumäe
Lääne praost Leevi Reinaru. Foto: Tiit Salumäe

Nelijärvel teisipäeval kogunenud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) vaimulike konverentsi raames valiti aasta vaimulikuks Leevi Reinaru, kes on Lääne-Nigula Püha Nikolause koguduse õpetaja, Noarootsi Püha Katariina koguduse hooldajaõpetaja, Lääne praostkonna praost ja EELK misjonikeskuse juhataja.

Reinaru tunnustamisel toodi esile tema võimet luua võrgustik ja juhtida õnnistusrikkalt koguduse tööd ja EELK Misjonikeskust. Ta on aastakümneid juhtinud kiriku noorte- ja lastetööd, muusikatööd ja praostkonna rahvusvahelisi suhteid ning saavutanud hea koostöö kohalike omavalitsustega. Leevi Reinaru oskab inimesi kaasa haarata, innustada ja inspireerida.

Leevi Reinaru on sündinud 1957. aastal Rõuges. Tema isa Karl Reinaru on teeninud palju aastaid mitmeid EELK kogudusi. Leevi ristiti lapsena Rõuges, konfirmeeriti 18. juunil 1975 ja ordineeriti 6. oktoobril 1978 peapiiskop Edgar Harki poolt. Leevi Reinaru abielu Helle Reinaruga laulatati 12. juunil 1976. Pojad Daniel, Joel ja Samuel-Markus elavad ja töötavad Tallinnas. Leevi ja Helle Reinarul on neli lapselast.

Aunimetust aasta vaimulik on välja antud alates aastast 2007. Konkursi eesmärgiks on märgata EELK vaimulike toimekust ja pühendumust oma koguduse ja kogukonna tegevuste edendamisel ning tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele neid EELK vaimulikke, kelle töö tulemusel on toimunud märgatavad positiivsed muutused EELK kogudustes ja kogukonnas.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz