Politsei lõpetab lähiajal viimaste Makarovite kasutamise

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: arhiiv

Politsei- ja piirivalveamet on kõigile korravalvuritele kinnistanud uued püstolid, kui kõik uue relva saanud politseinikud on läbinud ümberõppe, korjatakse viimased Makarovi püstolid teenistusest.

Politsei- ja piirivalveamet pearelvur Georg-Tomek Triškin ütles BNS-ile, et amet on praeguseks kõigile politseiametnikele kinnistatud uued püstolid Glock 19 Ambi. Ta täpsustas, et erandiks on rohelisel piiril teenivad piirivalvurid, kes on relvastatud püstolitega Walther P99Q.

Püstoleid Glock 19 Ambi ostis politsei- ja piirivalveamet 3740 tükki.

Triškini sõnul õpetatakse praegu politseinikke Makarovi püstoli käsitlemiselt ümber Glocki püstolite käsitlemisele. “Ükski ametnik ei tohi minna teenistusse ilma, et oleks läbinud täiendkoolituse ja saanud õiguse kanda teenistuses uut püstolit,” toonitas Triškin.

Amet plaanib ümberõppega ühele poole saada käesoleva aasta esimese kvartali lõpuks, seejärel korjatakse teenistusest viimased Makarovi püstolid.

Uue Glocki püstoli saavad ka 300 abipolitseinikku, nende ümberõpe algab järgmisel nädalal.

Politsei vahetab välja alles mõni aasta tagasi soetatud püstolid

Politsei- ja piirivalveamet ostis kolme aasta eest uued teenistusrelvad Walther P99Q. Rahanappuse tõttu osteti toona veerand vajalikest relvadest ehk tuhat püstolit. Waltheritel ilmnesid aga probleemid harjutuste ajal, kui relva intensiivsemalt kasutati. Püstol kippus lagunema ja vahel kukkusid ära väikesed detailid, nagu sihikud. Samuti esines probleeme lukumehhanismiga. Seetõttu otsustas politsei- ja piirivalveamet osta Waltherite asemel hoopis uued püstolid Glock 19.

Waltheri püstolid jäävad piirivalvurite käsutusse. Pikemas perspektiivis on needki kavas Glockide vastu vahetada ning siis lähevad Waltherid osalt abipolitseinikele ja reservrelvadeks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kont
6 aastat tagasi

On ikka maksumakja raha raiskajad. Ostsid 3a tagasi Walterid, mis nüüd järsku enam ei kõlba. Raske oli Walterid ennem ostu ära katsetada, aga raha ju nii palju, et ennem ostavad ja siis katsetamise käigus selgub, et ei kõlba.

petrov
6 aastat tagasi

millal meid kasutama hakatakse, me ei idane ega mädane

Janar
6 aastat tagasi

kas neid vanu makaroveid ilma loata osta ei saa, kui nad juba nagunii maha kantakse? 🙂 Soetaks ka ühe endale, kunagi ei tea millal vaja läheb.

Ragulka
6 aastat tagasi
Reply to  Janar

Telli parem Austraaliast korralik bumerang, oled kindel, et kaabakale pihta saad. Aga kasutama pead selge peaga, bumerangil on jõhker tagasilöök.