Haapsalu linnavalitsuse maja juurdeehitus pandi ootele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Peeter Vikman. Foto Arvo Tarmula

Eelmisel sügisel teatas Haapsalu linnavalitsus, et päevakorras on ehitada linnavalitsuse majale juurdeehitus, et suurenenud koosseisuga uus linnavalitsus praegusesse maja ära mahuks. Esialgu juurdeehitust veel ei tule.

„Me panime selle projekti praegu pausi peale,“ ütles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Aselinnapea sõnul on küsimus rahas. Kuna juurdeehituse põhjuseks on liitumine, nägi plaan ette, et selleks kasutatakse liitumistoetust. Et Ridala rahvas hakkas linnavalitsuse majas tööle juba 1. jaanuaril, tehti kõigepealt aga ümberkorraldusi olemasolevate ruumide kasutuses: kolmandal korrusel asuv arhiiv koliti keldrikorrusele, mis selle tarbeks ära remonditi.
„Keldri ehitus läks kallimaks, kui alguses planeeriti,“ nentis Vikman. Keldri remont on aga nii kaugel, et arhiivi saab varsti ümber kolima hakata.

„Kolmanda korruse arhiiviruumid kohandatakse seejärel kabinettideks, ja siis hakkab ruumide jaotus normaalselt tööle,“ rääkis Vikman.
Ta selgitas, et linnavalitsuse uus ja suurem koosseis mahub praegugi majja ära, kuigi kitsastes oludes ja ajutiste lahendustega.
„Näiteks on üks nõupidamisteruum tehtud kabinetiks ja raamatupidajad on kolmekesi toas, kus on tegelikult ruumi kahele,“ selgitas aselinnapea.

Juurdeehitus jääb esialgu tulevikuprojektide nimekirja.
„Kaalume võimalust saada selleks toetust EASi meetmest, mis on avalike teenuste efektiivsemaks muutmise projekt. Me ei ole seda mõtet kindlasti maha matnud, sest uus fassaad ja ventilatsioon tuleb ära teha,“ ütles Vikman.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
6 aastat tagasi

Linn ei suuda Tagalahe äärset projektigi ära teha. Planeeringuid muudkui vorbitakse.
Uuemõisa tagant Kuursaalini lubati tee teha ja Metsa tänava taha mänguväljak. Mis sellest detailplaneeringust saanud on?

Kodanik
6 aastat tagasi

Kanepi sai linnalt toetust, las nüüd toetab tema linna. Pappi peaks tal küllaga olema.

Ats
6 aastat tagasi

Linnavalitsuse maja juurdeehitus on ootel viimased vast 20 a. Kui vaja midagi lubada, siis kirjutatakse.

Mihkel
6 aastat tagasi

Miks keldri remont venis? Hankedokumentides on kirjas, et valmis pidi saama aasta lõpus, kas süüdlastelt leppetrahve ka sisse nõutakse?

Mihklile
6 aastat tagasi
Reply to  Mihkel

Mis leppetrahvi, juurde makstakse ju. Näe töö läks kallimaks kui planeeriti!? Nagu ikka.

Juku Suur-Mere tänavalt
6 aastat tagasi

Selle pika ja segase jutu kokkuvõte: Ehtol on tööd hetkel nii palju, et jäetakse antud projekt reservi.

kodanik
6 aastat tagasi

Järjekordsest Suklese valimislubadusest onsaanud “reaalmajandus”.

linlane
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik

On siin millegi üle veel imestada?!

K.S.
6 aastat tagasi

Fassaadi remondist saan aru, et vajalik asi. Aga ventilatsioon? On need Ridala omad siis tõesti nii hullud, et kohe uut venti vaja??? Äkki ehk aitaks delikaatsest märkusest?