Galerii: kuulsa Haapsalu jõulukuuse nukker lõpp

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Haapsalu jõulukuuse lõpp. Foto: Urmas Lauri

Täna õhtul umbes kella seitsme paiku lõpetas tormiiil Postimehe veebiküsitluses Eesti kauneimaks hääletatud Haapsalu Lossiplatsil toretsenud jõulupuu kuulsusrikka tee. Õnneks polnud Lossiplatsil ühtegi autot parkimas, kui läänekaare tuul puu pooleks murdis.

Kella üheksaks õhtul olid töömehed platsile paiskunud puu laasinud ja järganud ning roobitsesid kokku puud kaunistanud valgusketi lampe. Neid sai kokku paras laaduri kopatäis.

Tavaliselt on Haapsalu jõulupuu platsil püsti olnud kuni vene uusaastani, see tähendab, et vähemalt 13. jaanuarini. Seekord sai kuusk silmailu pakkuda vaid neile, kes eile vene jõule tähistasid.

Tänavu Haapsalu Lossiplatsile püstitatud kuusk olevat olnud aastate vägevaim. Kuusk toodi Haapsallu 28. novembril Suur-Nõmmkülast. Kuusk oli nii uhke, et selle transportimisega oli tavalisest rohkemgi tegemist. Haapsalu jõulukuusk maksis 500 eurot.

Riigi ilmateenistus hoiatas päeval, et õhtul tugevneb edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 15-20 m/s, rannikualadel 15-18, puhanguti 25-27 m/s. Täna öösel pöördub tuul loodesse ja püsib tugev.

Enne, kui lumetorm Cora Eestisse jõudis rappis ta Skandinaaviat. Rootsi ilmateenistuse teatel anti täna piirkonniti välja tormihoiatusi, milles soovitati inimestel talitormi möödumiseni kodudesse jääda.

Vt ka: “Eesti menukaim jõulupuu on Haapsalu Lossiplatsil

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mina
6 aastat tagasi

Platsile pidi ju Luik elus kuusepuu istutama, siis ei murdu. Aga kui alla tuleb parkla, siis läheb koos juurtega välja.

Pel Men
6 aastat tagasi

Vägagi imelikult murdunud kuuse kohta ?

õnnelik õnnetus
6 aastat tagasi

Mis asi see vene uusaasta õigupoolest on? Jõulud on õigeusklikel tõepoolest kaks nädalat hiljem, aga no aasta vahetub neil ikka koos meiega. Nii et, täiesti omal kohal ajaliselt selle kuuse lõpp.

kodanik
6 aastat tagasi

Kust otsast see kuusk kuulus oli?

HIBP
6 aastat tagasi

kuulsa kuuse 😀

jaanus
6 aastat tagasi

Kahju küll, aga hea,et keegi viga ei saanud. See näitab, et kõik materiaalne on ka kaduv.

Juhan
6 aastat tagasi

Pole ime, kui alt nii peenikeseks saetud…

Juku
6 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Sa oled ikka üks tark mees, Juhan. Mine õige vaata mis läbimõõduga see auk on kuhu kuusk pannakse. Järgmisel aastal võiks puu ikka august jämedam olla tõesti!

Juhan
6 aastat tagasi
Reply to  Juku

Sa oled üks väga tark mees Juku.
Tahad suurt puud, tee suurem auk. Lepid väiksemaga, siis kõlbab see auk kah.
Kuid väikesesse auku, ära midagi suurt topi.

Joppen
6 aastat tagasi
Reply to  Juhan

Kuusk oli ju alt nii peeneks raiutud, et murdumine pole ime. Tuleb auk suuremaks teha. Linn väidab,et kuusoksi taaskasutatakse mh linna püsilillede kaitseks. Kas jaanuaris vagu veic hilja pole seda teha?

väide õige
6 aastat tagasi
Reply to  Joppen

Miks hilja? Sama soe nagu mõnel jaanipäeval! Alla 10 miinuskraadi pole mingit taime vaja kaitsta.