Presidendi nõunik ei näe hümni ära jäämises probleemi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

President Kersti Kaljulaidi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe leidis, et ETV otseülekanne aastavahetuselt Vabaduse väljakul oli igati väärikas ja meeleolukas, hoolimata sellest, et pärast presidendi kõnet ei kõlanud platsil Eesti hümn, kirjutas Postimees.

Seekord pidas president oma kõne Vabaduse väljakul, kuid kõnele ei järgnenud Eesti hümni mängimine, nagu se on toimunud kõigil taasiseseisvumise aastatel. See häiris paljusid inimesi, teiste seas ka dirigent Tõnu Kaljustet ja ringhäälingunõukogu esimeest Rein Veidemanni.

«Ma arvan, et traditsioonidel on oma kindel koht, aga teiselt poolt tuleb ju ka vaadata aastavahetuse üritust kui kunstilist tervikut ja ma saan täiest aru selle korraldajatest ja lavastajatest. Eks nad kaalusid seda, kuidas see kõik tervikuna mängib. Selline asi oli Vabaduse väljakul ju esimest korda. Keegi ei teadnud ju päris täpselt, kuidas see seal välja näeb. Hümn on ju nii väärikas sümbol, et selle jaoks tuleb leida sobiv hetk ja koht. Ja ma saan täiesti aru ka sellest, kui ei soovitud hümni mängida sel hetkel, kui tänavatel käib juba tohutu paugutamine,» rääkis Linnamäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuglimugli
6 aastat tagasi

Mis te vingute . nüüd said kondi kätte ! Jutt või asi ! Pidu oli ilus, rahvas rõõmus, kellelgi ei tulnud hümni meeldegi. Kas uus aasta ei saanud alata ilma kurjuse ja halvustamiseta ? Nüüd leidsid kaagutamiseks tera !

nii traatis
6 aastat tagasi
Reply to  Kuglimugli

Miks kurjustad uuel aastal siis?

Hardi Rehkalt
6 aastat tagasi

Hümn aastavahetusel riigitelevisioonis on traditsioon. Kui traditsiooni hoidmine oleks olnud ürituse korraldajatele ( kaasa arvatud presidendi kantselei ) oluline, siis oleks kindlasti leitud lahendus, et see tänane debatt oleks olemata. Täna tundub, et oluline oli jälle hoopis inimesed omavahel vaidlema ajada.

asehaldur
6 aastat tagasi

hea et lipp oli veel õigetpidi vardas

juss
6 aastat tagasi

Krt! Hümni sobib mängida igal ajal! Aga teiesugustel jobudel on häbi eestlaste pärast! Minge ravile!

2. kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  juss