Uuel aastal saab tasuta bussiga Haapsalust Tallinnasse ja Tartusse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kadri Simson. Foto: Arvo Tarmula
Kadri Simson. Foto: Arvo Tarmula

Kui uuel aastal 1. juulist jõustub Keskerakonna soovitud tasuta bussisõit maakonnaliinidel, siis hakkab tasuta bussiga saama Haapsalust ka Tallinnasse, Pärnusse ja Tartusse.

Seda põhjusel, et Lääne maavalitsus on tellinud peale maakonnaliinide hankega ka bussiliinid neisse linnadesse. Majandusminister Kadri Simson ütles Postimehele, et tasuta hakkavad bussid liikuma neil liinidel, mis on tellitud avalike hangetega. „Mõnel üksikul juhul on ühistranspordikeskus või maavalitsus hankesse lisanud ka maakonna piire ületavad marsruudid, kuid seda vaid juhul, kui kommertsalustel seesugust pakkumist koos kõigi peatustega ei eksisteeri,” ütles Simson.

Go Busi juhatuse liige Andrei Mändla märkis, et kui tuleb tasuta bussiliiklus, siis kasvab reisijate arv, mis omakorda tähendab, et bussifirma peab hakkama sõitma suurema ja kallima bussiga kui seni.

„Ega see nomaalne ei ole,” sõnas Mändla ning tõi näiteks, et praegu doteerib riik nende sõitu Haapsalu-Tartu liinil.

„See buss on reedeti välja müüdud. Mismoodi see tasuta asja korral olema hakkab – buss sõidab ette, ja mis siis saab?” küsis ta.

„Aga paljudel külavaheliinidel ei juhtu ilmselt midagi. Kaugliinid võiksid ikkagi kõik olla tasulised, ka need, mis on riigi dotatsiooniga,” arutles Mändla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Parandage see väide ära, hakkab sõitma surema....
6 aastat tagasi

….et bussifirma peab hakkama sõitma surema ja kallima bussiga kui seni.

Tont
6 aastat tagasi

Aga mulle see mõte meeldib ja arenguruumi veel on. Valin järgmine kord erakonna, mis tasuta k…i ja õlut lubab. Tasuta bussisõidu plekivad oma maksudest aga need,kes bussiga ei sõida. Aamen.

Maali
6 aastat tagasi

bussifirma peab hakkama sõitma surema…..aga kui surra ei taha :(, kas siis saab ka tasuta bussiga sõita?

Ilmar
6 aastat tagasi

mida kiiremini see ulmevalitsus pukist kaob seda parem. Simson võiks Pärnus lehti riisuda ja lapsi teha selle asemel et toompeal molutada ja rumalusi rääkida.

juss
6 aastat tagasi

mõte hea, aga kes maksab?

Peep
6 aastat tagasi
Reply to  juss

Sina kahjuks maksad. Selline lollus tuleb millegi arvelt, mingi valdkond jääb rahast ilma või kaudselt tõuseb maksukoormus

ikt
6 aastat tagasi
Reply to  Peep

Seda nimetatakse solidaarsuseks, kus rikkam ühiskonnakiht toetab vaesemaid. Muide, Eesti on EL-i üks suurema sotsiaalse ebavõrdsusega riike, nii et arenemisruumi meil jätkub.

Juss
6 aastat tagasi

Tabav kirjaviga – “…hakkama sõitma surema”

jama
6 aastat tagasi

No mina hea meelega käiks