E-hääletas vaid 1794 uut noort valijat

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Foto: arhiiv

Seekordsetel valimistel lõi küll e-hääletus rekordi, kuid neil valimistel esimest korda valida saanud 16- ja 17-aastastest noortest e-hääletas vaid 1794, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Neil kohalikel valimistel oli esimest korda õigus hääletada kõigile vähemalt 16-aastastel alaliselt Eestis elavatel inimestel. Aasta alguse seisuga oli Eestis 16–17-aastaseid noori 24 153, kellest e-hääletas vaid ca 7,4 protsenti.

Valimisteenistuse juht Priit Vinkel ütles ERR-ile, et praegu pole veel võimalik öelda, kui palju 16- ja 17-aastastest noortest kokku valimas käis, kuid selle kohta võib aimu saada umbes kuu aja pärast, kui valmib Tartu Ülikooli valimisuuring.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments