Valimispäeval annab Haapsalus kontserdi Taani koor

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Roskilde Studiekor. ARHIIV

Valimispäeval, 15. oktoobril annab Haapsalus kontserdi Roskilde Studiekor Taanist.

Roskilde Studiekor on segakoor, mille koosseisu kuulub 29 ambitsioonikat amatöörlauljat. Koor asutati 1980. aastal, kui juhusliku katsetuse raames sobitati kokku Roskilde katedraali koor ja kohalikud keskkooliõpilased. Sellest ajast saadik on intensiivselt töötatud kõla optimeerimise, muusika dünaamika ja sõnade hääldusega. Koor püüdleb igal esinemisel harmoonilise ja sujuva muusikakogemuse poole.

Koori repertuaari kuulub lai valik klassikalist, põhjamaist ja kaasaegset muusikat. Peamiselt lauldakse a cappella muusikat, kuid aeg-ajalt tehakse koostööd ka professionaalsete instrumentalistidega.

Roskilde Studiekori dirigent on Anne-Terese Sales, kellel on Taani Rahvusliku Muusikaakadeemia koorijuhtimise magistrikraad. Lisaks Roskilde Studiekor-i juhatamisele on ta ka kammerkoori „Laetitia Musica“ dirigent ja Kopenhaageni Esaja Kiriku koorikooli juhataja. Anne-Terese osales 2014. aastal Syng Sydfyni dirigentide konkursil, kus ta pääses finaali ja valiti publiku lemmikuks.

Roskilde Studiekor ja Haapsalu Kammerkoor annavad pühapäeval 15. oktoobril kell 16 Haapsalu Toomkirikus kontserdi pealkirjaga „Põhjamaised tundetoonid“. Esitamisele tuleb 20. sajandi põhjamaa heliloojate loodud muusika. Kuulata saab Carl Nielseni, P.E. Lange-Mülleri, Ola Gjeilo, Arvo Pärdi jt heliloojate loomingut.

Tulge kuulama, sissepääs tasuta!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments