6

Valimisdebatt sotsiaalmajas: kes kellega käima hakkab?

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

 

Haapsalu linnapea kandidaatide debatil sotsiaalmajas uuris moderaator Kersti Lõhmus, kellega moodustaksid linnapeakandidaadid koalitsiooni.

„18 aastat poliitikas olnuna võin öelda: kindel on see, et koalitsioon moodustatakse pärast valimistulemuste selgumist,” ütles Reformierakonna kandidaat Lauri Luik. „Küll aga on oluline programmide ühisosa, kellega see on suurem.”

Keskerakonna kandidaat Peeter Vikman ütles, et ei näe põhjust, miks ei peaks inimesed Keskerakonnale kui kõige populaarsemale ja kõige paremate lubadustega peaministrierakonnale andma Haapsalus ainumandaati valitsemiseks.

Toomas Vallimäe tõdes, et EKRE ei välista koostööd kellegagi.

„Ütlen natuke läbi lillede. Üks on kindel: arusaam, et nii edasi minnes nagu seni muutub Haapsalu varsti Hääpsaluks ehk hääbub. See, kellega meie koalitsiooni läheme, peab olema valmis tegema muudatusi, fundamentaalseid muudatusi,” kostis sots Kaido Sipelgas.

Merle Mäesalu sõnul lähtub Meie Inimesed koostööpartnerite valikul oma põhimõtetest. „Me soovime demokraatlikku juhtimist. Mina soovin läbipaistvat juhtimist. Kui me valimistel ei tee ülihead tulemust, siis me soovime koalitsiooni nende jõududega, kes meie nelja põhilise mõttega nõus on,” ütles ta.

HaRi kandidaat Urmas Sukles leidis, et programmid on kõigil võimulepürgijail üsna ühesugused, vahe on vaid selles, et võimulolijate programmid on põhjalikumad. „Reformierakond viskas meid just välja, aga nendega võib kokku leppida. Keskerakonnaga seob meid kaheksa aastat väga tulemuslikku koostööd ning ma ei välista, et see võiks jätkuda. EKRE ja härra Vallimäe puhul on ainus takistus, mis on mul meeles, et härra Vallimäe oli tõsine Haapsalu ja Ridala liitumise vastane ja liitumiseta me oleks kaotanud 6,5 miljonit eurot liitumisraha. Aga ka selle võib ära unustada,” loetles ta.

„Sotsidega on väga keeruline. Kui Sipelgas tuleb ja ütleb, et laseme 25 protsenti linnavalitsuse töötajatest kohe lahti, siis on natuke keeruline,” ütles Sukles. „Meie Inimeste ja sotside puhul teeb mind ettevaatlikuks, et nad näevad kõike ainult halbades toonides. Negativism ja vastandumine mulle ei istu.”

„Kõige reaalsem koalitsioonipartner meile on Keskerakond, järgnevad Reformierakond ja EKRE, aga ma ei välista ka teisi, olenevalt sellest, kes nende inimestest pääsevad volikokku. Volikogus unustatakse parteide kammitsad. Kui sotside ja Meie Inimeste seast pääsevad volikokku inimesed normaalse mõtlemisega, mitte negativistlikuga, siis miks mitte,” ütles ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kodanik 2
kodanik 2

kui Sukles või Vikman pukki jäävad, näeme me järgmisi teeremonte aastal 2021

Mare
Mare

Imala pealiskaudsusega aga ikka pildile, pildile, pildile..

Haapsalu tüdrukust pensionär Selveri parklast
Haapsalu tüdrukust pensionär Selveri parklast

Soovin edu Merlele, naiselik kaine mõistus eekõige.

vaegnägijate
vaegnägijate

tuleproov

Tont
Tont

Kui me ei taha,et Haapsalu muutuks moslemikeskuseks,tuleks sotsid kohe välistada. Milleni nende valitsemine viia võib,on Soome ja Rootsi kurbade näidete varal näha. Seda nii riigi kui ka kohalikul tasandil.Ka refiga on keeruline,sest seal möllab pagula-Koit. Mulle tundub praegu küll sobivaim hari nimekiri, aga eks aeg näitab.

muinasjutu
muinasjutu

vestjad hoos, ja #parim enne# ammu möödas

wpDiscuz